Продължете към съдържанието

Премиера на книгата на Красимир Дамянов „Студентът по хармония. Балада за Виктор Пасков“

Издателство Сиела и Красимир Дамянов Ви канят на премиера на книгата Студентът по хармония. Балада за Виктор Пасков

На 04.12 ( вторник) от 18.00 ч. в Мраморно фоайе, ет.2 НДК по време на ХХХI Софийски международен панаир на книгата.

Книгата ще представи Румен Леонидов.

За книгата:

Посветен колкото на автора на Балада за Георг Хених, толкова и на извратените времена, които не успяха да ни умъртвят, но ни убиха, новият роман на Красимир Дамянов е свидетелство за агонията на  цяло едно поколение, зад което ще останат само серия неизвършени невръстни убийства, куп недописани мръсни приказки и аутопсии на любов, сред които мъждука единствено мазохистичното ни мъжество да бъдем подведени от собствената ни изключителност.

Изкуството ли е по-важно или създателят на изкуството на свой ред, се пита авторът на този разсичащ с един мах всякаква младежка романтичност текст. Непременно ли трябва да отречеш човека у себе си, за да възтържествуваш на хълма на изкушението?  Защото не е достатъчно да си прорицател, ако не си честен към Бог, към онова, което ти е вдъхнал.

Предстои ви зловещо четене. Затегнете коланите!

И ако сте способни на финала да се разридаете, плачете най-вече за себе си. За похарченото ви поколение, особено, ако сте били част от оная паралелна реалност, от живите и мъртви сенки на двойната действителност – днес необяснима за масовия човечец. Тази книга не е подходяща за неговия вкус. Тя е опасно заразителна, неморална, отвратителна, привлекателна като красива курва, разюздана като млад жребец без юзди, тя е меланхолична като мек наркотик… Стойте по-далече от нея. Защото най-лошият й недостатък е, че не е измислена…

Румен Леонидов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *