Продължете към съдържанието

Писателят Мирслав Пенков ще се срещне с читатели в книжарница Сиела /МОЛ София/

Специално за българските читатели Мирослав Пенков ще раздава автографи на 13.10 (събота) от 16.00 ч. в книжарница Сиела, Мол София, /бул. Ал. Стамболийски 101/.        

Българският писател Мирослав Пенков спечели международната награда на Би Би Си за кратък разказ със своята творба "На изток от Запада".Разказът е включен в едноименния сборник на автора.      

Конкурсът на британската телевизия за разказ се провежда от 2006 година. Тази година  в него  вземат участие и чуждестранни автори в чест на Олимпийските игри. Догодина той отново ще бъде само за автори, живеещи в Обединеното кралство. Съдиите от журито заявиха, че са били единодушни в избора си за разказа на Пенков за живота в България по време и след Студената война.

Според организаторите "На изток от Запада" изследва "трудностите за любовта, връзките и идентичността в регион, сполетян от конфликти". Десет творби бяха подбрани в тазгодишния списък на номинирани кандидати за наградата вместо обичайните пет. Тя бяха излъчени по Радио 4 през последните две седмици в изпълнение на водещи британски актьори.    

Мирослав Пенков пристига в България непосредствено след участие в литературен фестивал в югозападния английски град Челтнъм на 7 октомври.      

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *