Продължете към съдържанието

Представяне на книгата Златният венец

Книгата на Марина Константинова "Златният венец" ще бъде представена в София, клуб "Петното на Роршах" на 06 юни от 18:30 часа 

Марина Константинова е автор с разностранни интереси. Доказателство за това са поетичните книги, сборникът с разкази, новелите и романът, които е издала. Идеите й за симбиоза между изкуствата доведоха до участието й в проект 4Д, реализиран с нейни колеги, чийто плод е Меню за душата, с който гостува в Словакия. Нейни творби са преведени на английски и словашки език.

Този роман разказва за откритията на известен археолог и борбата на екипа му с иманярите и чиновниците. Криминалната интрига е неизбежна, когато изчезват сензационни находки.
Другият персонаж е колекционерът – брънка от веригата на износа на антики.
В романа има и втори план – тракийски сюжет, който се вплита в съвременния. Негов двигател е любовта между художника на храма и най-младата жена на царя.
Бивш криминален инспектор поема тежкия товар да открие крадеца на антики. Скандалът с арестуването му е медийна бомба в обществото.
Но дали събитията ще сложат край на престъпленията в страна, където беззаконието е пуснало мощни корени… И дали справедливостта има шанс…

Прозата на Марина Константинова е изпълнена с позната човечност, загадъчност и припламваща топлина, покрита със сребърната паяжина на отминалото време, което понякога я прави изненадваща като цветна фотография на непознати хора, а друг път упойваща и близка като аромата на сутрешно кафе. Писане без напрежение, с деликатна атмосфера и тънък усет. Литература, по женски мъдра, изпълнена с надеждата за един по-добър свят.

Галин Никифоров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *