Продължете към съдържанието

Алек Попов с нов, фантастичен сборник – „Телесни плевели“ – премиера

Издателство Сиела Ви кани на 28 март (сряда) от 18:30 часа на премиерата на новия сборник с разкази „Телесни плевели” от Алек Попов.

Домакин на събитието е галерия Снежана, /ул. „Ив. Денкоглу” 30/. Книгата ще представи Катя Атанасова.

За книгата:

Шест истории – възможни и немислими, интригуващи и зловещи, екзотични, мистични и скептични едновременно. Неизтощимото въображение на Алек Попов изстрелва ярък сноп от запомнящи се образи, които дълго време ще владеят ума на читателя. Неповторимият стил, неизчерпаемата ирония и фантазия на автора ни дават основание да определим сборника само с една дума – фантастичен.

„Част от историите в този сборник са писани преди доста години – още във времената преди интернет, ако това има някакво значение. Други са писани неотдавна и за пръв път излизат в самостоятелна книга. Фантастиката винаги е имала и, както по всичко личи, ще има запазено място в сърцето ми. Истината е, че не бих могъл да си представя по-голямо наказание от това да пиша реалистично… Тази книга е своеобразен продукт на носталгията. Носталгия по един ярък, странен (учудващо невинен!) свят, изплувал от неспокойните вълни на младежкото въображение…”     Алек Попов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *