Продължете към съдържанието

Авторката Людмила Филипова – жена на годината

За шеста поредна година списание GRAZIA организира конкурса „Жена на годината“, чиято цел е да отличи най-добрите в 12 категории: мода лица, мода дизайнери, сцена актриси, сцена музика, спорт, изкуство, тв шоу, тв публицистика, тв актриси, бизнес, политика и общество. Във всяка категория са номиниранипо 5 участнички. Гласуването приключи на 10 декември, а официалната церемония по връчването на наградите бе насрочена за 12 декември 2011 г. във Военния клуб. Кметът на София Йорданка Фандъкова беше патрон на церемонията за втора година.
 
Популярната писателка Людмила Филипова е отличена в категорията „Изкуство“ и грабна статуетката „Жена на годината“, преборвайки своите достойни съпернички в номинацията: Ния Пушкарова, Веселина Сариева, Иглика Трифонова, Адриана Димитрова и Мария Тодорова.
 
Людмила Филипова е авторка на шест романа: „Анатомия на илюзиите“, „Червено злато“, „Стъклени съдби“, „Мастиленият лабиринт“, „Антихтонът на Данте“ и „Аномалия“.  Правата на някои нейни книги са продадени в Турция, Гърция, Русия, Сърбия и Кипър, по „Анатомия на илюзиите“, се снима международен сериал. „Стъклени съдби“ и „Мастиленият лабиринт“ са в процес на филмиране.
 
Последният ѝ роман „Аномалия“ (2011 г.), съвместен проект на издателствата „Ентусиаст“ и „Сиела“, е вдъхновен от реални събития и хора, променили света. Той разкрива и една легенда, ревностно пазена от влиятелната десетвековна фамилия Киджи, белязала историята на Европа и Ватикана. Прототипът на главния герой от книгата е реално съществуваща личност – принц Флавио Киджи – последният потомък на десетвековната фамилия, дала четирима папи на света, който гостува в България специално за премиерата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *