Продължете към съдържанието

Лекция на тема: „Младите лидери и бъдещето на Интернет управлението“ с един от авторите на книгата „Морската звезда и паякът“

  Академия за лидерство Университет за национално и световно стопанство организират лекция на тема:                     

„Младите лидери и бъдещето на Интернет управлението“        

По покана на Академия за лидерство и Университета за национално и световно стопанство г-н Род Бекстром ще изнесе лекция на тема „Младите лидери и бъдещето на интернет управлението“ на 7 ноември 2011 г. (понеделник) от 11.00 часа в Голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство.
Г-н Бекстрьом е успешен бизнес лидер, съавтор на книгата „Морската звезда и паякът“, издадена в десетки страни, президент и главен изпълнителен директор на ICANN – интернет корпорацията за имена и адреси.

За книгата:

Морската звезда и паякът
Неукротимата сила на организациите без лидери

Ако отрежете главата на един паяк, той умира. Ако обаче отрежете крайник на морска звезда, на негово място ще израсте нов, а отрязаният ще се превърне в изцяло нова морска звезда. Традиционните йерархични организации са като паяците, но в днешно време компании тип морска звезда променят облика на бизнеса и света. Каква е скритата сила зад успеха наWikipedia, craigslist и Skype? Какво общо имат eBay и GeneralElectric с движението за премахване на робството или за правата на жените? Заради кое ключово решение GeneralMotors и Toyota тръгват по два коренно различни пътя? Как едно спечелено дело пред Върховния съд може да бъде най-голямата грешка, която някога са правили в MGM? Авторите разкриват някои неочаквани отговори, завладяващи истории и цяла палитра от невероятни връзки. Морската звезда и паякът изследва какво се случва, когато морските звезди се изправят срещу паяци и как установени компании и институции също се учат как да внедряват принципа на морската звезда, за да могат да постигнат успех.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *