Продължете към съдържанието

Литературен конкурс на тема „Писането е лудост”

Литературен конкурс на тема „Писането е лудост”

Мултимедийното списание “Public Republic”, с подкрепата на Немско-българското дружество в Хамбург и Дружеството за българо-немски икономически и културни връзки, Германия, организира от 15 септември до 15 октомври 2011 г. литературен конкурс на тема
„Писането е лудост”.

Конкурсът е за художествен текст в една от двете категории: поезия или проза (разказ до 900 думи). Творбите ще бъдат оценявани от жури в състав: проф. Милена Кирова (литературен историк и критик) – председател на журито, Амелия Личева (доцент по теория на литературата и поет), Владимир Зарев (писател и издател), Здравка Евтимова (писател), Мирела Иванова (поет), клиничен доц. д-р Евелина Ламбрева Йекер, д.м. (психиатър-психотерапевт и писател), Ида Даниел (режисьор, поет и сценарист).

Творбите ще бъдат оценявани от жури в състав: проф. Милена Кирова (литературен историк и критик) – председател на журито, Амелия Личева (доцент по теория на литературата и поет), Владимир Зарев (писател и издател), Здравка Евтимова (писател), Мирела Иванова (поет), клиничен доц. д-р Евелина Ламбрева Йекер, д.м. (психиатър-психотерапевт и писател), Ида Даниел (режисьор, поет и сценарист).

Първа награда във всяка категория: 100 лв.
Втора награда включва преводи на немски и английски език.
Трета награда – арт фотоси на дизайнерката Симона Грошевска и книги от издателство “Сиела”.
Отличените на първите три места автори ще получат грамоти, публикации в коледното издание на сп. “Съвременник”, в “Литературен вестник” и в “Public Republic”, книгата “Андрогин” на Ясен Василев и ще участват с творбите си в следващата арт среща на “Public Republic” в Германия. Наградите ще бъдат обявени на рождения ден на “Public Republic” — 21 октомври 2011 г.

За повече информация и условията за участие в конкурса:  

http://www.public-republic.com/magazine/2011/09/76125.php       Natalia Nikolaeva
web: www.public-republic.comwww.public-republic.de | www.public-republic.net
projects: www.reiselandbulgarien.de | Public Republic Art Studio
phone: 00494068985444 mobile: 00491783127779 skype: natalie_nik
address: Emilienstr. 34, 20259

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *