Продължете към съдържанието

Сатирикът Весел Цанков гостува в Бургас

Сатирикът Весел Цанков гостува в „Хеликон-Бургас” на 27 юли, сряда, от 18,30 ч. Той представи хумористичната си книга „Блогът на местния идиот”.

Критиката определи книгата на Цанков като „една воайорска история за нелекото битие на селския социум със свръхдоза хумор и размити граници на нецензурното … или какво става, когато Йовков срещне Светльо Витков”.
На въпрос на lira.bg – на коя книга би се оприличил, Цанков казва: „Ако трябва да избера книга, чрез която да се представя, това е една от любимите ми – “Животът, начин на употреба” на Жорж Перек. Най-общо казано, тя е сбор от историите на хората, живеещи или живели в една сграда в Париж. Мисля, че и аз съм нещо такова – пълен съм с истории, които искам да разкажа на другите. За кого съм интересен? Надявам се, че за всеки, който иска да се смее, но и да мисли. Засега със смеха нещата са по-добре, но с напредването на възрастта и откъм мислене започвам да го натаманявам. Впрочем, да не разчитаме твърде много на мисленето, понякога смешката е по-точна. Пример: Наскоро прочетох, че през 1444 г. Никола Флавийски е отбелязъл „Откакто Гутенберг изобрети печатната преса, младежите вече не са същите”.
Цанков е роден през 1963 г. Завършил е СУ „Св. Климент Охридски”. От 1991 г. работи в редакция „Хумор, сатира и забава“ към програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио като редактор, отговорен редактор (от 2002 г.), продуцент на направление „Култура“ (от 2007 г.).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *