Продължете към съдържанието

Сиела представя последната книга на Кембълът

Издателство Сиела и семейство Трифонови Ви канят на премиера на последната книга на Емил Трифонов- Кембълът на 24 юни ( петък) от 19.00 часа в клуб Петното на Роршах, ул.Христо Белчев 8.

Последната книга на Емил Трифонов-Кембълът, неиздадена досега и останала недовършена се появи по книжарниците на 20 юни, ден след рождения ден на популярния шоумен, загинал при катастрофа на 17 март, 2007 г. в София.

„Според един от рецензентите на изданието Любен Дилов-син тази книга е "чудесен камък в блатото, от онези, които Кембълът най-умееше да хвърля." В предговора към "Нещо за четене-3" скандалният писател Христо Стоянов добавя: "Понякога не знаех кой кого измисля – Кембълът ли измисля езикът или езикът измисля Кембълът. Да редактираш Кембълът е все едно да редактираш Бог". Според Стоянов тези, на които тези думи звучат високопарно, ще разберат, че това не е така, когато прочетат книгата. "Никой в българската литература не е създал толкова собствен език, който да носи толкова тайнственост в себе си", аргументира се писателят.

За родителите на Кембъла Благовест и Атанаска, за сестрите му Невена и Светослава с излизането на "Нещо за четене-3" семейството е изпълнило едно от обещанията, дадено пред паметта на шоумена. "Удовлетворени сме, защото, както Емил много добре го беше казал в едно интервю, когато напишеш книга, тя вече има собствен живот. Не принадлежи на тебе, а на читателите. Благодарни сме от все сърце на Любен Дилов-син, на Христо Стоянов и на издателство "Сиела", защото без тях посланията на Емил нямаше да стигнат до хората, заради които твореше", каза сестрата Невена. Въпреки че книгата завършва с думата кола, която сякаш носи предчувствие за смъртта на автора, по страниците й блика неповторимият хумор на Кембълът. "Ще се спукате от смях", гарантират близките на шоумена. „

                                                                                                                                        Любомир Илиев

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *