Продължете към съдържанието

Четирма автори на издателство Сиела с награди

 

Вчера (20 април) беше връчена за шести пореден път наградата "Цветето на Хеликон". Романът „Алкохол”на Калин Терзийски се нареди на първо място сред най-продаваните заглавия за 2011 година съобщава сайтът на веригата книжарници.
Вотът е резултат от реално купените книги в книжарниците „Хеликон”, каза водещият на награждаването – литературният критик Йордан Ефтимов.

Церемонията по традиция ще беше  съчетана с обявяването на носителите на наградата „Рашко Сугарев” за разказ: наградата за разказ бе дадена на автора Тодор Тодоров

 

 

 

Кайо получи статуетката лично от Росица Ташева, носител на наградата на журито за 2010 г. на церемония в столичната книжарница „Хеликон-Витоша”.

 

Иван Ланджев (за “По вина на Боби Фишер”, “Сиела, 2010 г.) е носителят на Голямата награда – “Бронзов Пегас” – в раздел “Поезия” на “Южна пролет”-2011.

 

 

По време на церемонията бяха раздадени и наградите на конкурса „Рашко Сугарев". Първа награда отиде при Оля Стоянова за разказа й „Смях”. Втората отиде за „Ван Гог в Париж” на Тодор Тодоров, третата – за Цвета Стоева

По време на церемонията бяха раздадени и наградите на конкурса „Рашко Сугарев". Първа награда отиде при Оля Стоянова за разказа й „Смях”. Втората отиде за „Ван Гог в Париж” на Тодор Тодоров, третата – за Цвета Стоева.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *