Продължете към съдържанието

Две премиери на нови български книги от Сиела – „Деград“ и „Островът“

Новата книга на Васил Георгиев "Деград" ще бъде представена на 24 февруари  /четвъртък/ от 19.00 ч., в клуб Ginger. Адресът е пл. България 1,/подлеза на улица "Фр. Нансен"/ .

За книгата:
„Деград” е сборник с 13 разтърсващи разказа, написани между 2008-2010- сюрреалистични, скандални, смешни, градски, романтични, носталгични и дори социални. Разказите маршируват върху тънкия лед на битието, свободно от прокъсаните дрехи на коректността, благоприличието и фалшивия имидж. „Деград” е книга за разпадането на тази фалшива човешка личност, а разказите в нея убедително показват съблечения й хипостаз – объркан, питащ и търсещ отговорите вътре, в неудобните за споделяне тъмни страни на духа.

За автора: Васил Георгиев (1975, София) е един от най-оригиналните и свежи нови български писатели. Автор е на сборниците "Будистки плаж" (2009) и "Уличник. История на софийските улици" (2010). Освен това е адвокат, доктор по право и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски”. Първият му сборник с разкази  – „Будистки плаж” беше най-обсъжданият дебют за 2009 г. и беше сред фаворитите за наградата за съвременна българска литература „Хеликон”. Втората му книга „Уличник. Истории на софийските улици”, разказваща за легендите, героите и историите софийските улици, е номинирана за националната литературна награда „Христо Г. Данов”.

Новата на книга на Александър Секулов "Островът" ще бъде представена на 25.02 / петък/  от 19.00 часа в галерия Снежана /ул.Иван Денкоглу 30/ .

За книгата: Разказът отвежда на малък варовиков остров в края на Егея, където три деца плуват сред безвремието като щастливи риби. Съдбата ги изправя срещу други конквистадори на лятото. Битката е за каменно парче земя сред морето, но и за сърцето на кралица с присмехулни очи. Всеки е сам срещу всички, а всички – заедно в бурята. Докато не открият, че любовта е остров, на който се молиш да не те открият.
Рисунките в книгата са на Чавдар Гюзелев.

За автора: Александър Секулов написа две от магическите български книги в последните десет години – „ Колекционер на любовни изречения” и „Малката светица и портокалите”.
„Колекционер на любовни изречения” бе издаден на сръбски от издателство „Геопоетика”. За него сръбският писател Владимир Баяц написа: …резултатът е изключителен: това е един от прекрасните примери за почти разпусната фантазия, магията на езика и приказността. До прочитането на този роман не знаех, че приказките да възрастни са възможни.”
Роден е на 6 януари 1964 година, Александър Секулов живее и пише в Пловдив. Автор е на книги със стихове /„ Карти и географии”, „Възхитително и леко”/, на сборници с есета /„ Високите каменни хълмове”, „История на минималната съпротива”/, на пиесата „Светли хотелски стаи”. Носител на национални литературни награди. Има блог www.podigoto.com

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *