Продължете към съдържанието

За трета поредна година Сиела и Kafene.bg дават награда за новела

Заповядайте на премиерата на сборника “Новелови награди`09” и награждаването на победителите в едноименния конкурс за млади автори, организиран за трета поред година от www.Kafene.bg и Сиела.

Заедно ще разберем, кой от тримата финалисти Денимир Велчев, Виктор Чулев и Преслав Ганев ще спечели голямата награда на журито –  в размер на 400 лв., осигурена от Kafene.bg – сайтът за култура, изкуство и свободно време.

Събитието ще бъде на 27 октомври 2010, сряда от 18:30 ч.

Книжарница Хеликон, бул. Патриарх Евтимий №68, София.

 

„Последната страница“ на Денимир Велчев, 24 г., Имало едно време“ на Виктор Чулев, 20 г. и „Джером или трима души в една лодка“ на Преслав Ганев, 20 г., са трите произведения, които журито определи като най-достойни да бъдат издадени в сборника „Новелови награди`09“.

Тримата са избрани сред 23 участници от цялата страна на възраст между 15 и 25 години, които изпратиха своите неиздавани досега произведения за конкурса, организиран от  сайта за изкуство и култура Kafene.bg и издателство Сиела.

 

Eкспертното жури в състав Людмила Филипова, Йордан Евтимов и Ясен Атанасов прегледа внимателно всичките 23 произведения, за да открои тези, чиито автори най-умело са се справили със задачата да поднесат в творбите си увлекателна история в обем между 50 и 100 страници – класическо изискване за формата новела.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *