Продължете към съдържанието

Български здравен Декамерон пусна на пазара издателство Сиела

На 18 октомври, понеделник, от 15 ч. в ресторант “Наше село” в Центъра по хигиена, издателтво СИЕЛА ще представи най-новата книга на д-р Тотко Найденов “222 любовни лекарски истории”.

Автентичните “докторски” разкази на известния ни журналист, писател и общественик д-р Найденов претърпяха вече три издания за последните няколко години. Четвъртото издание на българския здравен Декамерон прибавя към 160-те досегашни истории още интригуващи и напълно истински сюжети от богатото лекарско ежедневние, разказани увлекателно и на един дъх от лекаря-писател.

Композиторът Хайгашод Агасян ще аранжира музикалната част от програмата. Колеги, приятели на автора и журналисти са добре дошли на представянето, гарнирано с традиционна чаша българско вино.

Д-р Найденов е решил да дари хонорара си от книгите, продадени по време на премиерата, на “Майчин дом”. Това е столичният родилен дом, в който са се появили на бял свят и четирите му деца.

Втората част на събитието ще продължи с актуални здравни теми. Д-р Найденов ще предложи обсъждането и приемането на “Харта за правата на лекарите”, която ще бъде официално предоставена и в парламента, Министерството на здравеопазването, Българския лекарски съюз, Здравната каса и омбудсмана. Ще се дискутират и нови рационални идеи за здравната реформа в България, включително и преобразуването на МЗ в Дирекция към МВР, защото здравето е най-важната част от националната сигурност на страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *