Продължете към съдържанието

Сиела в помощ на офталмологичната диагностика и профилактика на деца

 

На 17 юли лятната тераса на хотел „Астера” събра гости от България и чужбина на традиционната благотворителна вечер на Лайънс клуб Варна. Клубът, създаден през 1999 г., има непосредствената задача да осъществява благотворителна дейност за ранна офталмологична диагностика и профилактика на зрението в детска възраст, както и подпомагане и социална интеграция на хора с увреждания, превенция и борба с наркоманиите.

Вече 11 години членовете на клуба отделят време, сили и енергия, за да реализират своите благородни работни проекти. На традиционната лятна благотворителна вечеря тази година каузата бе посветена на събирането на средства за закупуването на апарат за ранен очен скрийнинг на деца над 6-месечна възраст. Апаратът работи едновременно с двете очи и дава резултат за кривогледство, мътнини на очните среди и за състояния предразполагащи към амблиопия, т.е. мързеливо око. Vision Screener може да се използва от педиатри, общо практикуващи лекари, училищни медицински сестри и благотворителни организации, каквато е и Lions Club Varna.

 

С оглед набирането на средства бе проведен търг на картини на млади и талантливи художници.Продадени бяха и фотографии на Севдалена Апостолова – кадри от Джулай морнинг на Камен бряг.   

 

По време на събитието с цел набиране на допълнителни средства, бе проведена и томбола с награди осигурени от издателство „Сиела”.

 

Сумата, нужна за закупуването на апарата – 10 000 лева, бе събрана благодарение както на усилията на всички присъстващи, така и на генералните спонсори: Анадолу Медикал Център афилиейшън уит Джон Хопкинс Медицин – разположен в Истанбул (Турция) и представляван в България от Мустафа Мехмедов и Екатерина Тодорова – мениджъри на контактните офиси на центъра в България, Диджитал компютър уъркшоп, Козметичен и Спа Център Бюти Академи и Хепи ООД. Присъствието сред спонсорите на чуждестранен медицински център от ранга на Анадолу Медикал Център афилиейшън уит Джон Хопкинс Медицин е знак, че каузите на Лайънс Клуб Варна все повече привличат вниманието и подкрепата не само на българския бизнес и институции, но и на чуждестранни такива. Членовете на Лайънс Клуб Варна изказват своята благодарност на всички гости и спонсори на вечерта за подкрепата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *