Продължете към съдържанието

Две нови премиери от издателство Сиела

 

На 14 юли (сряда) заповядайте да отпразнуваме заедно дебюта на книгата „Мъже”. Партито ще се състои в „Склада” на ул. Бенковски 11 от 19:00 часа. Ще има много книги и ром ( а.к.а. Куба либре ). Авторката също е обещала да присъства и да раздава автографи, разбира се. За останалото – на място.

От книгата:

Истинският мъж е като любимата блуза в разхвърлян гардероб. Знаеш, че е някъде там, но никога не можеш да я откриеш, когато ти трябва. През ръцете ти минават десетки дрехи. Със състав, който не отговаря на сезона, и цвят, който не отива на косата ти. Сигурна си, че няма да ти стоят добре, но ги пробваш. За всеки случай.

На 15 юли (четвъртък) отново в Склада (ул. Георги Бенковски 11, ет. 3) заповядайте на премирата на книгата "Приемът (moralite)" на Любомир Милчев Dandy

за дамите са robe noire , а за джентлемените –  cravatte noire  и декорация.

 

„Да  се развие известна зависимост от   едно-  две срутвания на мисълта, при пълна безпощадност на безупречно присъствие и бутониера.” – такъв е нещадящият ancien regime на тази болезнено иронична книга, чиято  безпощадност е  галантно колосана като старомодно висока, счупена яка.

 

Очарователно невежлива по отношение на българските предразсъдъци, на които поривисто зашлевява звучна и заслужена плесница, тя щедро балансира морбидна некуртоазност с архаизиран български от добрите му епохи.

 

Престижно би било, ако не я четете, поне  да  я имате в библиотеката си.

Шик е, а и…шок!!

 

Имате нужда от провокация?

Тази книга ви я поднася на сребърен поднос.

 

И, както казва една от героините:

 

„Никакъв толеранс, мамка ви –

само декаданс!”

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *