Продължете към съдържанието

Представяне на „книга със стихотворения“ – „По вина на Боби Фишър“

Иван Ланджев – „По вина на Боби Фишер”

 

 

„По вина на Боби Фишер” е първата книга на поета Иван Ланджев. В нея могат да се намерят 30 негови стихотворения, а тя самата вече може да се намери в книжарниците. Иван Ланджев също може да бъде намерен – едно от местата е на предстоящата премиера.

 

Представянето на книгата ще се състои на 16 юни 2010 г. в кино „Влайкова” от 20 ч. с участието на нейния автор, редактора й Петър Чухов и поетите Стефан Иванов и Тома Марков.

В паузите между четенията ще можете да чуете по-доброто от Нирвана, Джими Хендрикс и Джон Фрушанте. А още на входа на кино „Влайкова” всеки ще получи своята шахматна фигура и своята глътка уиски.

 

„По вина на Боби Фишер” е книга със стихотворения от Иван Ланджев. Авторът би я определил като лична, но всъщност не му се определя и „книга със стихотворения” е достатъчно. Заглавието е оправдание – защото вината се нуждае от носител и трябва да се намери виновник за всички странни решения. За налудността в тези стихове и за неадекватността наоколо – за случките, веществата, думите и музиката. Животът не е шах, но хората го играят едни срещу други. Авторът записва ходовете си. Резултатът е поезия.

Ръкописът на тази книга е спечелил I-ва награда от Националния конкурс за поезия „Веселин Ханчев”, 2009.

 

Фотографиите на кориците са дело на Яна Лозева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *