Продължете към съдържанието

Литературно нашествие в София през месец май и юни

През месец май и юни в София ще гостуват няколко известни писатели, за да представят свои книги.

Известната авторка на хитовия роман „Историкът” Елизабет Костова пристига в София, за да представи последната си книги „Крадци на лебеди”. Събитието е предвидено за 21 май от 19 часа в Музикална къща Борис Христов, (ул. Цар Самуил 43). Авторката ще гостува и в Пловдив и Стара Загора на 22 май (Пловдив-събитието ще бъде в книжарница Хермес от 16:30 часа)

Американската писателка Елизабет Костова е автор на романа „Историкът” , преведен на 40 езика с общ тираж 5 милиона екземпляра. Авторката е завършила университета „Йейл”, преподава творческо писане в Мичиганския университет

 

Писателят Алекс Милър ще представи своя роман „Състояния на вярата” в София на 25 май в книжарница Хеликон (бул. Витоша 62) от 18:30 часа.

Алекс Милър е един от най-обичаните от читателите и ценени от критиците австралийски писатели. Автор е на девет романа. Два пъти  е носител на престижната литературна награда Майлс Франклин. За петия си роман Състояния на вярата е отличен с наградата Кристина Стед за художествена литература и с Литературни награди на Ню Саут Уейлс. През 2008 г. Алекс Милър е удостоен с медала Манинг Кларк “за изключителен принос към културния живот на Австралия”.

 

Тази година на панаира на книгата гост ще бъде израелския автор Сами Михаел. Той ще представи романа си „Виктория”, който наскоро излезе на българския книжен пазар. Срещата с автора ще бъде на 29 май в НДК в мраморното фоайе от 11 часа.

Сами Михаел е израелски автор и председател на Асоциацията за граждански права в Израел. Роден е с името Салах Менасе в Багдат, Ирак. Михаел казва „живота ми е предоставил цяла галерия от различни образи”. Неговия стил на писане е чист, директен и лишен от символи, въпреки, че е  изключително изразителен. Всяка история излъчва автентичност и лично отношение.

Писателят Йосип Новакович ще бъде в България, за да участва в организирания от фондация „Елизабет Костова” писателски семинар. Скоро излиза и сборник с разкази на автора – „Жълтък”. Книгата ще бъде представена от литературния критик Йордан Евтомоф на 2 юни в книжарница Хеликон (бул. Витоша 62) от 18:30 часа.

Хърватинът Йосип Новакович е писател, отличен с много американски литературни награди, университетски преподавател и човек с опит, който живее в САЩ.  Ако ви кажат, че най-хубавият разказ, който ви предстои да прочетете, е написан от него, ще  повярвате ли? Преди да се усъмните, запознайте се с героите на Йосип Новакович, изтерзани от несподелена любов, войни, религиозни и сексуални предразсъдъци, ревност, вина и кошмарни преживявания, причинени от ужасяващите конфликти на Балканите. И всички тези персонажи са представени от автора със средствата на парадокса и абсурда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *