Продължете към съдържанието

Още премиери от издателство Сиела

На 23 октомври ( петък) имаше премиера на стихосбирката Любов и смърт от Владимир Левчев. Участваха Джендема и Гологани. Представянето беше в НДК, вход  А3, ЕТ.8 , зала 10, от 18.30 часа.

( Повече от стихотворенията в Любов и смърт са писани през последните 2 години, след завръщането на Владимир Левчев от Съединените щати.Това са пределно опростени    стихове с ясно послание, в стил сравним с Лангстън Хюз или Пабло Неруда.Книгата се открива с предговор, който обяснява концепцията й – един „ анти – постмодернистичен” манифест. )

 На 26 октомври в Театър Сфумато,  от 19.00 ч., Радослав Парушев представи проект Литература на сцена.

Музата на Радослав Парушев понякога е нимфа, понякога е харпия. Никой не знае точния състав на техния date-drug и кой кого от двамата опиянава. Една след друга неговите книги изписват сюжетен зиг-заг и е почти непредвидимо накъде се е запътил Парушев този път.

(Фактите: в най-новия му роман “Project Dostoevski” качеството се задълбочава, амбицията е укротена от опита и смирението развива вътрешния глас. Парушев е самотен образец на автор, който уголемява мащаба си с всяка следваща книга. Говори на едно малцинство, изтляващо в мъките на своята грамотност. Говори и на едно мнозинство, част от което ставаме всички, когато влезем в моловете и се поклоним на влечугите, скрити под панцера на ескалатора.
За да ни държи будни в свят на лесни компромиси, за да ни стресне с възможната непринудена варварщина, Радослав Парушев погазва литературни закони, руши стени, отваря тунели във времето и призовава духа на Ф.М. Достоевски. Опасно!

На 27 октомври ( вторник), Литературен клуб "Spirt and Spirit" и издателство Сиела представиха Майка на Тома Марков, в Пловдив, в клуб "Петното на Роршах"от 19.00 ч

На 29 октомври (четвъртък) издателство Сиела представи книгата Империята на задграничните фирми на Христо Христов. Събитието се проведе в книжарница Хеликон (Бул. Цар Освободител 4) от 18 часа, за книгата говори Красен Станчев. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *