Продължете към съдържанието

Литературно четене у нас с автори от различни страни

На 26.10. (понеделник), Британски съвет България, издателство Сиела и Литературен вестник ви канят на литературно четене и дискусия на чаша вино с автори от Армения, Румъния,България, Турция и Черна гора, които пътуват във влака на Word Express.   
Събитието започва от 19.30. часа в Книжарница „Сиела” (София Сити Център, бул. Арсеналски 2, ет. 3)

Word Express е част от подкрепената от ЕС програма Литература през граници и от проекта на Британски съвет Творчески сътрудничества, чиято цел е да обогати културния живот на страните от Европа и заобикалящите ги страни и да изгради доверие и разбирателство между общностите чрез генериране на диалог и дебати. Word Express е нов проект за литературен обмен в югоизточна Европа, организиран от базираната в Обединеното кралство Литература през граници в сътрудничество с Delta Publishing в Истанбул, Profil Books в Загреб, Хеликон в Тел Авив, и Националния книжен център в Букурещ, Литературен вестник и издателство Сиела в София, както и други партньори в дванайсет страни от региона: Армения, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Израел, Македония, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Хърватска, Черна гора, и Обединеното кралство.

 

Творчески сътрудничества е проект на Британски съвет, който работи с хора на изкуствата, с продуценти и с предприемачи в областта на изкуствата за създаването на серия от съвместни арт проекти с участието на страни от югоизточна Европа и Обединеното кралство и да разшири мрежата на хора на изкуството от региона за обмен на идеи и проекти в региона. В момента, Британски съвет подкрепя над 30 различни проекта във всички форми на изкуството. Повече информация за проектите и страните, които участват в тях можете да намерите на: www.britishcouncil.org/creativecollaboration

Авторите, които ще участват са:

 

Адела Гречеану (Румъния)

Анахит Хайрапетян (Армения)

Ангел Игов (България)

Бариш Мюстерджаплъоглу (Турция)

Иван Христов (България)

Камелия Спасова (България)
Клаудиу Комартин (Румъния)

Мария Калинова (България)

Огниен Спахич (Черна гора)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *