Продължете към съдържанието

Даден е старт на конкурса “Новелови награди” 09

За трета поредна година Kafene.bg и издателство Сиела организират конкурса "Новелови награди” 09.
Успехът на сборника „Новелови награди“07 и „Новелови награди“08, (излезли с логото на Сиела) както и непрекъснато повишаващото се качество на изпращаните творби ни дават повод да смятаме, че в България има много млади и талантливи автори и че с този конкурс успешно провокираме тяхната изява.
Тази година журито, също изключително квалитетно е в състав: Людмила Филипова, Йордан Евтимов и Ясен Атанасов . 
Ето условията за участие в конкурса:
авторите трябва да са на възраст до 25 години, техните творби да са на български език, да не са издавани досега и да са в обем между 50 и 100 машинописни страници.
Младите творци, които отговарят на посочените условия могат да изпращат своите новели на адрес: konkurs@kafene.bg до 15 ноември включително.    
Един от участниците ще получи и голямата награда – 400 лв. от Kafene.bg, а трите творби получили най-високи оценки от журито ще влязат в сборника „Новелови награди“09.
В миналогодишния конкурс „Новелови награди“08 участваха 26 млади автори от цялата страна. Победител стана Биляна Атанасова на 25 години от Стара Загора, която спечели първото място с новелата си „[Е]липси. За всеки ден и никога" , а нейни подгласници бяха Евгени Филипов и Елица Бонева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *