Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Премиерата на Сборник съдебна практика по данъчни дела на Върховния административен съд на Р България със съставител проф. д-р Иван Стоянов

01 Март 2019 | 14:33

От 17:00 ч. на 28 февруари 2019 г. в Заседателна зала 1 на Върховния административен съд бе представен Сборник съдебна практика по данъчни дела на Върховния административен съд на Р България със съставител и автор на коментара проф. д-р Иван Стоянов.

Събитието бе открито от председателя на ВАС съдия Георги Чолаков, който е и автор на предговора. Съдия Чолаков на пропусна да отбележи, че няма друг подобен сборник и оцени важността му, предвид последните изменения в законодателството, съгласно които вече всички административни съдилища разглеждат данъчни дела.

Приносният труд на проф. Стоянов бе оценен подобаващо и от декана на ЮФ на СУ „Св. Климент Охридски“ проф. д-р Сашо Пенов, който не можа да присъства, но негово слово бе прочетено в залата от заместник-ректора на университета доц. Юрий Кучев. Доц. Кучев също се изказа положително за сборника и отбеляза голямата празнота, която той запълва.

 

Луксозното издание наСборник съдебна практика по данъчни дела на Върховния административен съд на Р България със съставител проф. д-р Иван Стоянов е приносно издание, което обхваща практиката на ВАС по данъчни дела за периода 2007–2017 г., като акцентът е поставен върху съдебната практика през последните години, обръщайки внимание върху промените, които настъпват след приемането на България в Европейския съюз, както и върху системата на административните съдилища у нас, на които са подсъдни данъчните дела.

Коментирайки едни от най-сложните и деликатни проблеми на съдебната практика по данъчни дела, проф. д-р Иван Стоянов успява да създаде първия систематизиран сборник съдебна практика по данъчни дела в два тома, като прави критичен анализ на данъчната юриспруденция.

Изданието е подходящо за практикуващи, за учащи, млади професионалисти, но също и преподаватели.

 

 

 


Събития

пвсчпсн
123
4
567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

» Най-продавани