Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Премиера на „Тяло под роклята“ от Галин Никифоров

05 Октомври 2018 | 11:16

Авторът на „Лисицата“и „Лятото на неудачниците“ Галин Никифоров представи вчера новата си книга  „Тяло под роклята“ – шокиращ роман за някои от най-наболелите теми в съвременното общество.

Пред притихналата зала на Камерната сцена на Младежки театър „Николай Бинев“актьорите Станислав Кертиков и Анета Иванова въведоха посетителите в света на главния герой на  „Тяло под роклята“ Борис – търсещ изкупление след фаталното отдалечаване от близначката си.

След това писателят Захари Карабашлиев покани на сцената проф. Амелия Личева и самия автор, които проведоха разговор за ролята на редактора при създаването на един роман, за обичта и нейните граници, за любовта към човека, която не съди, но е готова на всичко, за да изкупи вината си.

Самият Никифоров разкри, че по време на работата върху романа е направил подробни проучвания на физическите и психологическите промени, които настъпват при смяна на пола, и призна, че това е трансформация, която колкото и да буди въображението, не би препоръчал на никого.

„Тяло под роклята“ е история за изкуплението. И за обичта между брат и сестра – близнаци, които се допълват взаимно и нито единият не е пълноценен без другия. До момента, в който връзката помежду им не е болезнено прекъсната, а човешкото у всеки от тях – поставено на карта.

Приказка за клетката на реалността, която всеки от нас изгражда с изборите си, и за птицата на надеждата, която попада в клопката ѝ. Ще може ли любовта да я пусне отново на свобода, или ще я остави да умре?

Българската литература се нуждаеше точно от такъв роман.

Галин Никифоров е сред  открояващите се имена в съвременната българска литература. Автор е на романите „Умерено нежно“, „Добро момче“, „Фотографът: obscura reperta“, „Лятото на неудачниците“, „Лисицата“. Отличен е с наградата „Роман на годината“ за романа си „Лятото на неудачниците“, а през 2011 г. печели националната награда „Елиас Канети“ за романа „Къщата на Клоуните“. По новелата му „Нощта на мечтите“ през 2011 г. е създаден едноименен пълнометражен филм с режисьор Боби Костов.

 

 

 


Събития

пвсчпсн
1234567
891011121314
15161718192021
2223
24
25262728
2930     

» Най-продавани