Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

До Кербала и обратно на премиерата на „Пиратите умират млади. Моите но-мадски хроники“ от Михаил Кунчев

07 Юни 2018 | 12:04

Иван Балабанов от гайдарски състав „Капитан Петко Войвода” откри с виртуозно изпълнение и изстрел премиерата на „Пиратите умират млади. Моите но-мадски хроники“от Михаил Кунчев, провела се от 19:00 ч. на 6 юни 2018 г. в клуб „Терминал” 1 (ул. „Ангел Кънчев” 1).

                Книгата, която разказва историите на обикновени мъже и жени, имали невероятна съдба, истории за смелост и самоотверженост, представиха Андрей Арнаудов и Теодор Снайпера Станков, а талантливият актьор Станислав Кертиковнаправи присъстващите част от пътя на Таз – войникът, който оцеля след мисията си в Иракски Кюрдистан.

                Пред препълнената зала Андрей и Михаил обсъдиха нуждата от съхранение на националната памет, измеренията на мъжеството в нашето съвремие и силата да продължиш напред, след като си бил лице в лице със смъртта и за посттравматичния стрес, който преследва военните, станали свидетели на ужасите в Близкия изток.

Със специални включвания от Афганистан и много видеа, които да пресъздадат атмосферата на спомените на Михаил, невключени в изданието, авторът разказа за четири години и около петдесет хиляди километра приключения, както и каква е цялата история за най-важната битка на българската армия в последните седемдесет години. Първата българска победа от Втората световна война насам, изпълнена като сценарий на американски филм за тюлените – тази на специализираните ни сили в Кербала, Ирак.

                В „Пиратите умират млади“  ще срещнете безстрашния британски доброволец във войната срещу Ислямска държава Таз, който е взривен в Ирак, но успява да се завърне при живите и използва парите от застраховката си, за да помага на ветерани с посттравматичен стрес;  българския снайперист Тодор Снайпера, който се завръща от Афганистан, за да обучава младежи как да бранят Родината; емиратския тийнейджър Калифа, който е роден без три пръста на едната си ръка, но става световен шампион по бразилско жиу-житцу; румънеца Камил, чийто баща е бил пилот на самолет, убит от тайната полиция на Чеушеску, за да не донесе жизненоважни медицински принадлежности на бойците за демокрация, както и една много специална и българска история, разказана пряко от Кербала.

 

„Посегнеш ли на българин, приготви се да умреш пръв“.

New York Times


Събития

пвсчпсн
    123
45678910
11121314151617
18192021
22
2324
25262728   

» Най-продавани