Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

„Хавра“ от Захари Карабашлиев е романът на годината на Фонд „13 века България“

10 Май 2018 | 09:59

На 9 май в Литературен клуб „Перото” се проведе церемонията по връчването на Националната литературна награда за български роман на годината на Фонд „13 века България“, най-авторитетната литературна награда в страната.

Фаворит на журито (в състав Владимир Зарев (председател), проф. дфн Амелия Личева, Марин Бодаков, доц. дфн Пламен Дойнов и доц. д-р Борис Минков заслужено стана вторият роман на Захари Карабашлиев„Хавра“.

            Наградата беше връчена на автора на церемония в клуб „Перото“ на НДК от зам. министъра на културата Румен Димитров, а самият Захари Карабашлиев призова всички присъстващи към борба срещу невежеството и изтъкна, че това е единствената война, която заслужава да водим. Той благодари на журито и призна, че не е очаквал романът му да спечели престижната награда, но е горд да е бил номиниран заедно с  „Катафалка, два носорога“ на Петър Крумов, „Невидими“ на Наталия Делева, „Пътят към Тива“ на Яница Радева, „Фини прахови частици“ на Ангел Игов и „Чамкория“ на Милен Русков.

Издателство „Сиела“ благодари на Захари Карабашлиевза доверието и се гордее с отличието му. Литературният трилър в духа на Пол Остър и Иън Макюън за кратък период успя да завладее сърцата на хиляди български читатели и да ги направи съпричастни към личната съдба на една от ключовите фигури в нашата история – Джанюариъс Макгахан, както и към битката за справедливост на младия Никола, завърнал се във Варна след мистериозната смърт на баща си и изправен пред една променена, апатична и гротескна България.

Там, където история и настояще се срещат, любов и гняв се надбягват и истината търси своето възмездие, ще откриете едно от много значения на „Хавра“. Или свое собствено такова.

 


Събития

пвсчпсн
1234567
891011121314
15
16
1718192021
22232425262728
293031    

» Най-продавани