Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Джаз в библиотеката в навечерието на Деня на будителите и над 150 посетители на премиерата на „България за начинаещи. Джаз от сюжети и портрети”

02 Ноември 2017 | 11:29

 

 В навечерието на Деня на будителите коридорите на Национална библиотека „Св.Св. Кирил и Методий” бяха оживени от звуците на джем сешъна, който талантливите музиканти проф. Владимир Радулов и Венцислав Благоев устроиха като изненада за посетителите на премиерата на новата книга на журналиста, политически коментатор и писател Веселина Седларска.

          Своебразният урок по  „България за начинаещи. Джаз от сюжети и портрети” събра над 150 посетители и превърна вечерта в ценен и незабравим урок по човечност.

            За „нашите” и „чуждите”, за преследващото ни „комшу” дори и извън границите на родното, за причините, поради които човек трябва да обича България, и за журналистиката като призвание си говориха Захари Карабашлиев, Любен Дилов-син и Веселина Седларска.

            Отговорният редактор Димитър Николов подчерта, че разказите в  „България за начинаещи. Джаз от сюжети и портрети” са също като джаза – родни и универсални. Вместо патриотизъм при тях трябва да се използва думата „родолюбие”, защото съдържа корена „любов” в себе си, а книгата на Веселина Седларска е книга именно за любовта към човека.

            Развълнуваният автор благодари на присъстващите и повтори отговора на въпроса от един от разказите в сборника – няма нужда от причина, за да обичаш.

 

            Под звуците на пиесата „Нирвана” стотици почитатели получиха вместо оценка автограф от будителя, както я определи Захари Карабашлиев, Веселина Седларска.


Снимка:Костас Анастасиу


Събития

пвсчпсн
  12345
6
7
89101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

» Най-продавани