Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

„Планина от намаления за детски приключения“ за децата на ParaKids

05 Септември 2017 | 15:07
Книжарници Сиела с благотворителна разпродажба в подкрепа на Есенен лагер ParaKids! „Планина от намаления за детски приключения“ е благотворителна разпродажба, която ще се проведе на 9 септември (събота) от 10:30 до 18:30 ч. на Откритата сцена на Театър „София“. На нея всички желаещи ще могат да си закупят на символична цена стоки с нарушен търговски вид, които са годни за употреба.
На цени от 1 до 10 лв. ще можете да си закупите хубава книга, комплекти за рисуване, игри, играчки, музика и още много интересни неща. Събраната сума ще бъде в подкрепа на Есенния лагер ParaKids.
Есенен лагер ParaKids е предназначен за деца с увреждания, деца в норма и техните семейства. Целта на лагера е да даде равен достъп и възможност на децата с увреждания (аутизъм, тежки физически увреждания, незрящи) да изпитат емоцията от двигателни активности и спорт в планината, сред природата, заедно с приятели и семейство.
Дейностите ще включват :
• Преход по горски пътеки и запознаване с животинския и растителен свят характерен за местност Узана, Габрово;
• Изкачване на връх Исполин;
• Гимнастика, забавни игри и активности на открито, които да поддържат доброто настроение на всички участници. Място: Узана, Габрово

Времетраене: 3 нощувки (4 дни) Деца: 20 (10 с увреждания + 10 в норма)

Сумата, която трябва да се събере е 3400 лв. Организаторите вярват, че много хора ще се включат за да помогнем на двете момичета Даниела и Бояна, които с каузата си ParaKids са миналогодишният победител в ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с фондация Reach for Change България. През юни тази година те организираха първия си летен спортен лагер „Морски приключения“ и зарадваха 22 деца – с детска церебрална парализа, с аутизъм, незрящи, както и деца без увреждания. Най-голямата награда за ParaKids е искрената радост на децата, които, въпреки различията си, откриват своите неподозирани възможности.

„Децата играят заедно и намират нови приятели, емоцията е невероятна! Искаме да развием ParaKids, за да стане нещо постоянно и стабилно и още повече деца да имат достъп до спорт“, сподели в интервю за NOVA Бояна, една от създателките на ParaKids.
Kолегата й Даниела я допълва: „ПРОМЯНАТА ни даде всичко, от което се нуждаехме, за да превърнем една идея в мисия, цел, в нещо страхотно! Много се радваме, че благодарение на ПРОМЯНАТА успяхме да направим толкова деца щастливи. Заслужава си!“

Голямото удоволетворение на книжарници Сиела и всички партньори, които с готовност приеха каузата ще е да се продължи прекрасната инициатива на ParaKids като съберем необходимите средства за Есенен лагер.

Освен разпродажбата, на Откритата сцена на Театър „София“ през целия ден ще има забавления и изненади. За да направите по-лесно своя избор предлагаме програма по часове. Програмата включва:
11:00 ч. - 12:00 ч. - „Направи си мини театър“ с актьора Илия Виделинов 12:30 ч. - 13:30 ч. - Детски концерт на Music Play и музикално ателие
14:00 ч. - 15:00 ч. - Игри с ParaKids
16:00 ч. - 17:00 ч. - Творческа работилничка за деца с „ШиШарка“
17:00 ч. - 18:00 ч. - Танци с клуб Superforma
18:00 ч. - 18:30 ч. - Песни, изпълнени от възпитаници на вокалния педагог Камелия Данкова

Партньори: Театър „София“, Промяната, ParaKids, Superforma, Music Play, Креативна работилничка „ШиШарка“, Dunkin' Donuts, Paper Mate, Staedtler.

Събития

пвсчпсн
  12345
6789101112
13
14
1516171819
20212223242526
2728293031  

» Най-продавани