Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Руслан Трад и „Убийството на една революция”–Сирия през призмата на една война

13 Юли 2017 | 16:31

През изминалите шест години, светът стана свидетел на множество теории и прехвърляне на отговорност. Кой е виновен за сирийския конфликт – една от най-наболелите и жестоки теми на съвремието ни? Кой плаща? Имало ли е наистина протести? Как се стигна до над 5 милиона избягали сирийски граждани и 600 000 жертви за този период?

На тези и още много други въпроси се опитаха да отговорят журналистът и председател на Форума за арабска култура Руслан Трад и разследващият журналист, кореспондент в Триполи, Иран и Афганистан Георги Милков вчера, 12 юли, на провелата се дискусия в литературен клуб „Перото”.

Поводът беше премиерата на „Убийството на една революция”–  първата книга на Руслан Трад и първият български журналистически текст в такъв обем, посветен на Сирийската война.

Руслан Трад откри разговора с кратка история на това как и защо е била написана книгата, акцентирайки върху факта, че тя остава преди всичко неговата лична гледна точка. Авторът изложи основните си мотиви да премине на страната на опозицията и изложи малко известни в България факти, свързани със сирийската действителност.

Журналистът Георги Милков допълни, че е изключително важно да се появяват подобни книги, защото колкото повече гледни точки се представят, толкова по-лесно ще се събере истината, която често прилича на натрошено огледало, в чиито парченца всеки съзира само своята част от картината.

Двамата отговориха на десетки въпроси на публиката, които бяха свързани с рядко дискутирани, но важни за оформянето на цялостна представа за ситуацията в Близкия изток теми. Разгледахa евентуалното въздействие на книгата върху  отношението спрямо бежанците и анализираха намесата на Иран и Хизбула в конфликта, както и статуквото на сирийските кюрди.

В края на срещата присъстващите изразиха надеждата си за бързо и мирно разрешаване на конфликта и възкресяването на Сирия като спокойно и хуманно място.

„Убийството на една революция” от журналиста и председател на Форума за арабска култура в България Руслан Трад  излезе на 29 юни 2017 г. и представлява задълбочен и логичен анализ на събитията, довели до сирийския конфликт.

Базирано на шестгодишни изследвания и разговори с журналисти, офицери, бивши депутати, политически затворници, радикали и бунтовници - обикновени хора и такива, които са по етажите на властта, изследването на Трад пресъздава образа на една непозната Сирия, в която политическата машина бълва опорни точки и фалшиви спомени, а населението е поставено пред най-страшното изпитание – да се сражава със сънародниците си.

 

 


Събития

пвсчпсн
    123
45678910
11121314151617
181920212223
24
252627282930 

» Най-продавани