Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Премиерата на „Инфлация на чувствата” – любовна лирика от Добромир Славчев

03 Юни 2013 | 10:58
На 05 юни от 15:00 ч. в Studio 5 на НДК - София ще се състои премиерата на „Инфлация на чувствата” – любовна лирика от Добромир Славчев. Редактор Димитър Милов, художествено оформление Добромир Славчев, коректор Дора Томова, предпечат и графичен дизайн Георги Нончев, екслибрис Христо Михайлов, печатница Аси Принт, издателство „Сиела”, 2013.
Специални гости на събитието ще бъдат актьорите Мая Новоселска, Вели Чаушев и редактора на книгата поета Димитър Милов, които ще представят стиховете на автора от настоящата книга. Ще прозвучи запис на песента „Луди пеперуди” по текст на Добромир Славчев, чието стихотворение е включено в стихосбирката по музика на Христо Йоцов, в изпълнение на Хилда Казасян.
Водещ на премиерата – Христо Михайлов.

◊ КНИГАТА
"Поезията на Добромир Славчев носи мирис на живот. В нея има обич и болка, разочарование и любов. Пред олтара на сърцето си той изповядва своите чувства. Откровено и безпощадно. Стиховете му заживяват с неговия сърдечен ритъм. И ни правят съпричастни. А това вече е знак за истинска поезия. Като мъжко ръкостискане. В творбите му има вик за близост и взаимност. Твърде често в „Инфлация на чувствата” той търси и намира спасение в самоиронията. А това го правят творците с характер, какъвто той видимо притежава. И оттам черпи сили сам да си носи кръста.

Износиха се думите
изглежда,
знам, че ме помоли
да не страдам,
без теб се чувствам
някак без одежда
и сам-самичък
взех да се нападам.
Луната пък завита
в облак дреме,
пропуска светлината
тя през пръсти,
и спусна стълба
сякаш да ме вземе,
сега изкачвам се
по нея с кръста!

Това са само няколко бегли щрихи от поетичния портрет на Добромир Славчев. Чрез книгата си той по оригинален начин е нарисувал онова, което чувства, без инфлация на чувствата. Надявам се, че подсказах на читателите, че им предстои интересна и вълнуваща среща с поезията.”
Из предговора на Димитър Милов към „Инфлация на чувствата”.

Събития

пвсчпсн
     12
3456789
10111213141516
1718192021
22
23
242526272829 

» Най-продавани