Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Загадки и мистерии на втората световна война

Загадки и мистерии на втората световна война

Автор: Хесус Ернандес

Дата на издаване:Януари 2012

ISBN:9789542802389

Страници:316

Корична цена:16 лв.


Изчезвания, смърт и необясними случаи от най-голямата Световна война в историята

През Втората световна война стават множество привидно необясними събития, от които тръгват стотици слухове и легенди. Дълго след края й те продължават да се разпространяват, без да се знае дали наистина са се случили. Историкът и журналистът Хесус Ернандес се опитва да потърси историческо обяснение на всички тези събития, като се стреми да отличи мита от истината.

Прецизно и увлекателно се разказва за безследно изчезнали самолети и кораби, за шпиони, предаващи жизнено важна информации, за енигматични личности и за мистериозни събития.  Чрез тях се запознаваме с част от неизвестната страна на тази най-голяма война в човешката история.

Нападан ли е някога Лос Анджелис по време на войната? Какво общо имат Бермудския триъгълник и Втората световна война? Истински ли е Филаделфийският експеримент? Как е загинал братът на американския президент Джон Ф. Кенеди? Къде се намират останките на Хитлер? Как се е съхранила Тайната вечеря на Леонардо да Вичничи  от съюзническите бомбардировки? Това са само някои от загадките от Втората световна война, които авторът се опитва да разгадае.

Колекция HISTORIA incόgnita - сигурен мост през времето и пространството към най-тайнствените и вълнуващи моменти на човечеството; изненадващ, но надеждно документиран разказ за ключови събития в миналото. Книги, които разкриват по достъпен начин събития, погледнати от неочакван ъгъл. Колекция, създадена да популяризира историята; да забавлява и изненадва широката публика.

HISTORIA incógnita: историята видяна от нова гледна точка.

Още от HISTORIA INCOGNITA

Още от автора


Събития

пвсчпсн
     12
3456789
10
111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

» Най-продавани