Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Статичният велосипед

Статичният велосипед

Автор: Сержи Памиес

Преводач: Мая Генова

Превод от:каталонски език

Дата на издаване:Април 2013

ISBN:978-954-28-1297-5

Страници:76

Корична цена:8 лв.


Авторът е каталонски журналист, писател и преводач. Испанската преса го определя като едно от най-ярките съвременни имена в каталонската литература. Сборник от деветнайсет разказа – истории от съвременния живот, изпълнени с малко тъга и весело иронизиращи абсурдите на живота днес. Темите са едновременно злободневни и философски: как и кога идва краят на всяка любов, какво е да бъдеш родител в днешно време, какво печелиш и какво губиш, живеейки според каноните на консуматорското общество. Писателският талант на Памиес преплита трагичното и комичното така, както са преплетени и в реалността. Без елемент на оценъчност авторът прави дисекция на онова, което се случва в периода между раждането и смъртта, онова, което се случва на всеки, но малцина имат таланта да го опишат по толкова разтърсващ начин. 


Ревю за книгата от Петя Райчева

Понякога, пренаситени от еднотипни четива ни се приисква да открием нещо ново, различно, особено и стилно. Ето как аз открих книгата на Серджи Памиес.
Провокирана от странното заглавие, малкия обем и особения стил на разказване, отворих страниците и се потопих в света на тези поучителни житейски истории.
Книгата е изградена от 19 разказа, съвсем самостоятелни, но в същото време свързани един с друг. Читателят спокойно може да почувства, че чете роман, разделен на части, като всяка част носи своето послание, своята идея и своя потенциал. Разказите изобразяват проблемите от живота - за края и началото на всяка любов, за трудностите съпътстващи всеки родител, за положителните и отрицателните страни на възможността да живееш сред консуматорското общество. Благодарение на въздействащия стил на писане, в който се преплитат трагичното, комичното и философското, читателят има възможност не само да стане част от една различна житейска история, но в същото време получава ценни съвети и добро настроение.
Заглавието е обобщаващо за книгата. Самият автор казва: “Статичен велосипед е абсурден и комичен предмет, символ на напразните усилия на нашето поколение. Да усещаш, че караш колело, но без да помръдваш от мястото си.”
“Статичният велосипед” е приятно четиво. Това са разкази, които могат да ни накарат да се замислим за всичко, което се случва около нас.

Препоръчвам!

Още от ANIMA CATALANA


Събития

пвсчпсн
     12
345
6
789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

» Най-продавани