Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Щом аз мога и ти можеш

Щом аз мога и ти можеш

Автор: Бойко Манев

Дата на издаване:Септември 2015

ISBN:978-954-28-1813-7

Страници:216

Корична цена:13 лв.


Книгата „Щом аз мога, и ти можеш!“ е предназначена за всички, които са осъзнали колко е важно да бъдеш ПОЗИТИВЕН, колко необходима е правилната СЕБЕОЦЕНКА и колко полезно е да се ЕКСПЕРИМЕНТИРА.

Амбицията на автора е помогне на тези, които искат да го последват, да постигнат крайната си цел – финансова независимост. Той споделя примери, дава съвети, предлага насоки въз основа на личния си опит, като отчита погрешните си практически стъпки или нагласи.

В тази книга младият човек ще открие много прилики със своята съдба, от една страна, както и много различия, от друга, но и много напътствия, които биха му помогнали да успее в областта, в която се развива.

Всеки има нужда от увереност, която да му помага в живота. Всеки се стреми да открие „съвършенството“и „скритата тайна”, която носи, но не всеки може да открие пътя, по който да тръгне.

Според автора книгата „Щом аз мога, и ти можеш!“ може да отвори очите на всекиго да види правилния път за себе си.

„Не можем да имаме всичко. Трябва да си направим преценка – дали и доколко това, което имаме, е това, което искаме, и доколко то ни прави да сме тези, които сме.

Всичко започва и свършва с нас. С мен. С теб. С него/нея.

Бъдете себе си и никой друг!“

Книгата стига до изводи относно важни аспекти от кариерното развитие на един човек – позитивното мислене, нагласата да се действа, да се комуникира/контактува с различни субекти; как да бъдем на печалба в края на месеца както като компания, така и в личен план, как да харчим своите финанси така, че да имаме скъпи качествени неща. Заключението е ясно:

ВСИЧКО ЗАВИСИ САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ ТЕБ!

Тази книга има функцията и на имиджмейкър – тя предлага стандартите и моделите за подражание и е коректив на погрешно зададени практики през годините.

За автора е важно да сподели не само съвети и практики, които да очертават ролевия модел, който да се следва, НО и такива, които са неуспешни и трябва да се избягват.

Понякога това помога дори повече. Просто защото моделът директно се разпознава като обречен на провал.

Разсъжденията, анализите и препоръките са групирани в няколко основни теми, които да стимулират читателя:

Да бъде отворен към новото – винаги и навсякъде

Да се обучава – винаги и когато това е възможнo

Да рискува – тогава, когато счита това за необходимо

Да бъде активен – в мислите и в действията

Да бъде позитивен – винаги, дори когато това му се струва трудно постижимо и невъзможно

Да не се подценява – човек трябва да има положителна самооценка за себе си

Да анализира – всяка трудност е предизвикателство и ако правилно бива анализирана, ще има правилни последействия

 

Това е първата българска автобиографична книга, в която авторът споделя богатия си опит от изграждането си като мениджър, имайки благородната амбиция да предаде знанията, целеустремеността и волята си на всички млади хора.

На едни тя ще предложи информация как да превъзмогнат страховете си, а на други - как да анализират постъпките си, да бъдат активни. И не на последно място ще даде на всички идея - КАК ДА УСПЕЕМ!!!

 

Нещо, което всички искаме!

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

 

          След като разгледахме различни ситуации и изведох изводи относно важни аспекти от кариерното развитие на един човек – позитивното мислене, нагласата да се действа, да се комуникира с различни субекти, след като ви дадох практични съвети как да сте на печалба в края на месеца както като компания, така и в личен план, как да харчите своите финанси така, че да притежавате скъпи и качествени неща, от които имате нужда, е време да ви кажа следното:

 

ВСИЧКО ЗАВИСИ САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ ВАС!

 

          От никого другиго. Аз мога да ви дам още десетки примери, които да използвате като настолна книга, но вие трябва да имате желание и нагласа да се промените. Дори да не се промените като характер, поне като мислене и виждане за бъдещ период би било достатъчно. Някъде бях прочел, че е по-трудно да промениш себе си, отколкото човека до теб – напълно подкрепям това твърдение.

          Тази книга има функцията и на имиджмейкър – тя задава стандартите и моделите за подражание, от една страна, а, от друга страна, е коректив на грешно зададени практики през годините.

          За мен беше важно да споделя с вас не само съвети и практики за ролевия модел, който да следвате, но и да ви посоча такива, които са неуспешни и в този смисъл следва да се избягват.

          Понякога това помага дори повече. Просто защото вие ги разпознавате във вашата реалност и директно успявате да ги определите като обречени на провал. 

 

 

Запомнете:

ЩОМ АЗ МОГА, И ТИ МОЖЕШ!!!


Събития

пвсчпсн
  12345
6789101112
13
141516171819
20212223242526
2728293031  

» Най-продавани