Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Престъпления

Престъпления

Автор: Фердинанд фон Ширах

Превод от:немски език

Дата на издаване:Юли 2012

ISBN:978-954-28-1150-3

Страници:0

Корична цена:12 лв.


Един успял берлински адвокат по наказателно право се изявява като изключително проницателен разказвач. В своите разкази, подобни на проблясвания на прожектори, той показва как паралелният свят на престъпленията заема все по-голямо пространство в живота на обикновения гражданин.

С дебютния си сборник "Престъпления" фон Ширах със замах прави пробив като автор на художествена литература. Правата за превод са продадени в 30 страни, предстои екранизация на книгата. Месеци наред тя е в листата на най-продаваните книги на сп. "Шпигел" и е отличена с наградата "Хайнрих фон Клайст".


ЛИТЕРАТУРНОТО ОТКРИТИЕ НА ГОДИНАТА
   

Една елегантна, извънредно завладяваща колекция от 11 истории, избрани от правната кариера на Ширах и разказани с хладен, спокоен глас, който веднага привлича вниманието на читателя.

New York Times  

Фердинанд фон Ширах е събрал досиетата от личите си архиви, пълни с убийства и криминални загадки и уверен в писателския си талант, който някои критици сравняват с този на Реймънд Карвър, ги е превърнал в безценни литературни произведения.   Историите, по всяка вероятност вдъхновени от собствения опит на автора, са написани в елегантен и деликатен стил, който навежда читателя на размисъл.

The Times  

Всеки разказ бие като камшик, ужасът дебне зад всеки ъгъл, като някакъв звяр с очи, червени като нажежени въглени, запъхтян посред нощ на горската пътека. Защото, ако оставим настрана съдебната зала, корените на тази книга са в немските приказки: зловещи истории за свръхестественото, досущ като от Хофман, Клайст, Братя Грим и дори Кафка.

The Independent  

Но това, с което се отличават тези разкази не са крайностите на криминалните първообрази, а гласът на разказвача: устойчив на мелодрамата, сух, но същевременно смешен, и въпреки всичко човешки.  

The Financial Times


Още от МАЙСТОРИ НА РАЗКАЗА


Събития

пвсчпсн
  12345
6
7
89101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

» Най-продавани