Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Прекратяване на трудовия договор без предизвестие

Прекратяване на трудовия договор без предизвестие

Автор: Николай Стоянов

Художник на корицата: Дамян Дамянов

Дата на издаване:Май 2018

ISBN:978-954-28-2608-8

Страници:200

Корична цена:16 лв.


Книгата предлага обобщен анализ на съдебната практика по прекратяване на трудовото правоотношение по реда на чл. 325, ал. 1 КТ. Изданието е структурирано според прекратителните основания на чл. 325 КТ, като са обособени конкретните въпроси, на които съдът дава отговор. Всяка глава започва с кратък синтез на прекратителното основание и съдържа експертни отговори на конкретни въпроси. След всеки отговор е цитирана съдебна практика, което позволява ползването на отговорите при правни защити и становища.
ПРЕДГОВОР

Прекратяването на трудовите правоотношения по реда на чл. 325 и 328 от Кодекса на труда (КТ) са най-честите случаи в практиката. Огромният брой специфични хипотези повдига редица въпроси за реда и начина на прекратяване на трудовото правоотношение, чиито отговори не се съдържат в Кодекса на труда.

Съдебната практика създава отговорите, чието познаване от своя страна води до законосъобразност на извършените действия. Често специалисти по трудови правоотношения изпитват затруднения при формулиране на законосъобразността на прекратителното основание. Повдигнатите въпроси следва да намерят бързи отговори, които в обемната практика на съда, не винаги са навременни.
Това налага обобщаването на трудовото право като анализ на дадени вече становища по различни хипотези, касаещи проблема със законосъобразното прекратяване на трудовия договор. Липсата на знания в тази насока води до разходи за работодателя при възстановяване на незаконно уволнен работник или служител, отмяна на съдебни решения от по-горна съдебна инстанция, неправилни становища на юристи, неразбиране от страна на работника на правилността на извършеното прекратяване и други.
Необходимостта от бързо достигане до правилния отговор е в основата на идеята за създаване на настоящата книга.
Вярвам, че знанието, което книгата Ви предлага, ще бъде полезно в практиката Ви на специалист и управленец.

Събития

пвсчпсн
     12
345678
9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

» Най-продавани