Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

По пътя на маите/в търсене на една изгубена цивилизация

По пътя на маите/в търсене на една изгубена цивилизация

Автор: Георги Лозев

Дата на издаване:Юли 2012

ISBN:978-954-28-1157-2

Страници:132

Корична цена:12 лв.


Когато тръгнах с мотор през джунглата към най-южния град на маите – Копан, не знаех почти нищо за тази древна цивилизация. Видяното там дълбоко ме впечатли и сякаш ме накара да прогледна. Без дори да ги търся, следи, оставени от маите, се появяваха навсякъде по пътищата на Централна Америка. Буквално изскачаха изневиделица, а аз просто не можех да не ги следвам.
Книгата, която държите в ръцете си, ще ви заведе на едно пътуване с мотор от Никарагуа до Гватемала в търсене на  тайните на този древен народ, чиито корени се губят в миналото, но чиято култура е оцеляла и стигнала до нас чрез странните йероглифи по паметниците на Копан и Киригуа. Ще обиколите и Мексико с автобус от Акапулко до Вера Круз, минавайки през Монте Албан, Ел Тахин и Теотиуакан.
Неизбежно ще засегнем и темата за календара на маите, но не за да се подготвим за края на света, а единствено и само за едно ново начало.      

Георги Лозев е бивш легионер, настоящ рокер и вечен пътешественик. През 1996 г. постъпва във Френския чуждестранен легион, където служи повече от три години, но заради травма напуска редиците му. На него посвещава първата си книга “Аз, легионерът”. Установява се в Париж, където работи като охрана. Изпратен е за няколко месеца в Никарагуа, но те се превръщат в години и Георги и до днес живее там. Председател е на рокерския клуб “Los pistones”, с който всяка свободна минута яхва мотора си и отпрашва из джунглите на Централна Америка, защото както самият той обича да казва: „Пътят е моят живот.”  

-----    

Д-р Георги Райков е майстор зъботехник и магистър стоматолог. Собственик е на стоматологичен център в София. Пътешественик, рокер и любител фотограф. Той е автор на снимките в първа част на книгата.  

Д-р Ален Бурдон е бивш лекар кардиолог на Първи чуждестранен полк на Френския чуждестранен легион. Бил е председател на дружеството на ветераните от Марсилия. Днес е член на административния съвет на бившите легионери, участвали в специални мисии. Любител фотограф е. Той е автор на всички снимки във втора част на книгата.


Още от HISTORIA INCOGNITA

Още от автора


Събития

пвсчпсн
     12
3456789
10
111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

» Най-продавани