Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Островът на мъглите

Островът на мъглите

Автор: Юлиан Попов

Дата на издаване:Януари 2012

ISBN:987-954-649-952-6

Страници:248

Корична цена:9 лв.


Романът „Островът на мъглите” разказва историята на Радо, който след падането на Берлинската стена се озовава, почти случайно, в Англия. Това е време, когато към идващите от Източна Европа англичаните проявяват по-скоро романтично любопитство, отколкото притеснения. Радо попада в най-чудновати социални кръгове – от крайно леви академични среди, до крайно консервативни затворени общности сред висшето общество. Неговият неподправен наивен чар и, не на последно място, неговата особено привлекателна външност, му проправят път не само в социалните среди. Той преживява страстни и романтични мигове с не по-малко страстни жени на Острова.  В процеса на опознаване на странностите на английското общество, Радо започна да опознава и себе си. Някои трансформации са изненадващи, други комични, но неговата промяна не спира до последната страница.

Островът на Мъглите е както една тънка и добронамерена сатира на английското общество, с всичките му странности и тайни, така и иронично поглеждане към нашите страсти и предразсъдъци (включително и всеобщата увереност, че Англия, където рядко пада мъгла, е остров на мъглите).

Романът се развива на фона на най-драматичните промени в следвоенна Европа – разпадането на Съветския съюз, напреженията в Югославия, буйните надежди на нововъзникващите демокрации. Тези събития обаче остават някак встрани от вниманието на героя, който е погълнат от своите социални и любовни премеждия.

Книгата е наситена с със спортни, любовни и социални преследвания и игри и разкрива по най-увлекателен начин два от най-затворените светове – чужбина и нашия вътрешен свят.

Още от автора


Събития

пвсчпсн
1234
5
67
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

» Най-продавани