Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Нови моменти в административния процес според АПК. Тематичен коментар

Нови моменти в административния процес според АПК. Тематичен коментар

Автори: Проф. Д. Хрусанов , проф. д-р Кино Лазаров , проф. Емилия Къндева , проф. д-р Димитър Костов

Дата на издаване:Януари 2007

ISBN:978-954-28-0059-0

Страници:376

Корична цена:20 лв.


АПК има амбицията да кодифицира цялата материя в областта на административния процес. В него са инкорпорирани предишните ЗАП, ЗВАС, ЗПСЖМ, ЗАОФЮЛ. За пръв път са дадени законови определения на индивидуален, общ и нормативен административен акт. Подробно са развити обособените производства по издаване и оспорване на всеки един от тези три вида административни актове, с отчитане на спецификите им. По този начин се  създават ясни правила, по които трябва да се извършва правотворческата и правоприлагащата дейност на административните органи в страната.
проф. д-р Димитър Костов проф. д-р Димитър Костов проф. д-р Кино Лазаров проф. д-р Кино Лазаров Проф. д-р Кино Лазаров е доайен на административното право и процес в България. Той е бил съдия в Плевенския районен съд (1957-1965). През 1969 г. завършва редовна докторантура по административно право и административен процес в Института за правни науки при БАН, под научното ръководство на акад. Петко Стайнов. През същата година е привлечен като консултант във Върховния съд. От юни 1970 г. до януари 2006 г. е последователно научен сътрудник, старши научен сътрудник II ст. и професор в същия институт. Бил е и дългогодишен преподавател в ЮФ на СУ „Св. Климент Охридски“ и в ПУ „Паисий Хилендарски“. Има неколкоратни специализации във Франция.

Автор е на над сто научни труда – монографии, учебници, студии и статии. Негови научни съчинения са публикувани във Франция, Германия, Русия, Полша, Чехия и Словакия.

Бил е член на три консултативни съвета по законодателството към Народното събрание. Един от членовете на комисията по изготвяне на Конституцията. Участвал е в създаването на редица законопроекти. Бил е председател на Комисиите за изготвяне на Административнопроцесуалния кодекс и на Административнонаказателен кодекс.

Носител е на ордена „Кирил и Методий“ I степен.
Проф. Д. Хрусанов Проф. Д. Хрусанов проф. Емилия Къндева проф. Емилия Къндева

Още от авторите


Събития

пвсчпсн
  12345
678
9
101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

» Най-продавани