Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Машини за любов

Машини за любов

Автор: Момчил Николов

Дата на издаване:Април 2012

ISBN:978-954-280914-2

Страници:360

Корична цена:15 лв.


Книга първа от трилогията Кръглата риба

„Той трябваше да бъде разбивач на женски сърца. Трябваше да бъде еротоман. Еротоман – естет. Ценител на женската красота. Способен да глези любовта, без да я наранява. Никога да не настоява и никога да не бърза. Да разбърква душевния свят на жената. Да я накара да изрича собствените му желания на глас. Да не казва никога „обичам те”. Да предлага шеметна страст за ума. Да бъде перверзен в желанията си. Да създава болезнена зависимост от себе си. Да показва на жената как да бъде жадна. Да я лиши от любовта и по този начин да я научи да обича. И накрая – да съумее да се измъкне от нея с такава нежност, че тя да си въобрази, че именно на нея най-напред й е омръзнало. Той трябваше да бъде съвършената машина за любов.”

 

"Често се взирам се в лицата на непознати хора и се опитвам да отгатна какви са били преди животите им да ги обработят до хипнотичното състояние на почти постоянна, неясна и мъчителна скръб. Иска ми се да ги видя като деца, когато светът е бил млад за тях.  Когато всичко е  предстояло, било е  красиво и загадъчно, а   животът им  се е  търкаляла  като топка пред тях. Защо не са уловили топката ? Защо са я оставили да им се изплъзне? Защо са се повредили? 
  Възможно ли да бъдат поправени? Да  получат обратно всичко това което са загубили? Белезите от миналото да бъдат заличени и те да заживеят в  един миг извън Времето -  съвършен и изпълнен с цялото загубено през годините щастие.
  За това написах тази книга и я озаглавих Машини за любов. Заради мечтите, копнежите и любовта, които оставяме да се изплъзнат, защото изглежда прекалено лесно да бъдат уловени. Машини за любов е първата част от трилогията Кръглата риба, с която, за добро или лошо се занимавам от седем години насам. 
  Когато през 2005 година, написах една малка книжка на име” Горният етаж и  лекомислено я обявих за последна част на трилогия, нямах представа какво ме чака. Не знаех, че това е само върха на нещо скрито дълбоко в мен. През 2008 година от там, от дълбините на въображението ми  изплува, едно дълбоководно чудовище -   хищно, могъщо, апокалиптично; една адска конструкция  от идеи и теории. Кръглата риба. 
  С  Машини за любов историята едновременно свършва и започва. Свършва за човекът, който я е писал и започва за човека, който ще я прочете.
  След почти хиляда страници, десетки герои и сюжетни линии, стотици възможности, между които писателя избира съм сигурен, че литературата е паралелен свят и симулация на Живота.  В тази  симулацията понякога може да срещнем самите себе си.Такива, каквито сме били, или такива, каквито ще бъдем.  Ние, повредените  машини за  любов."

Момчил Николов


Още от автора


Събития

пвсчпсн
  12345
6
7
89101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

» Най-продавани