Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Машини за любов

Машини за любов

Автор: Момчил Николов

Дата на издаване:Април 2012

ISBN:978-954-280914-2

Страници:360

Корична цена:15 лв.


Книга първа от трилогията Кръглата риба

„Той трябваше да бъде разбивач на женски сърца. Трябваше да бъде еротоман. Еротоман – естет. Ценител на женската красота. Способен да глези любовта, без да я наранява. Никога да не настоява и никога да не бърза. Да разбърква душевния свят на жената. Да я накара да изрича собствените му желания на глас. Да не казва никога „обичам те”. Да предлага шеметна страст за ума. Да бъде перверзен в желанията си. Да създава болезнена зависимост от себе си. Да показва на жената как да бъде жадна. Да я лиши от любовта и по този начин да я научи да обича. И накрая – да съумее да се измъкне от нея с такава нежност, че тя да си въобрази, че именно на нея най-напред й е омръзнало. Той трябваше да бъде съвършената машина за любов.”

 

"Често се взирам се в лицата на непознати хора и се опитвам да отгатна какви са били преди животите им да ги обработят до хипнотичното състояние на почти постоянна, неясна и мъчителна скръб. Иска ми се да ги видя като деца, когато светът е бил млад за тях.  Когато всичко е  предстояло, било е  красиво и загадъчно, а   животът им  се е  търкаляла  като топка пред тях. Защо не са уловили топката ? Защо са я оставили да им се изплъзне? Защо са се повредили? 
  Възможно ли да бъдат поправени? Да  получат обратно всичко това което са загубили? Белезите от миналото да бъдат заличени и те да заживеят в  един миг извън Времето -  съвършен и изпълнен с цялото загубено през годините щастие.
  За това написах тази книга и я озаглавих Машини за любов. Заради мечтите, копнежите и любовта, които оставяме да се изплъзнат, защото изглежда прекалено лесно да бъдат уловени. Машини за любов е първата част от трилогията Кръглата риба, с която, за добро или лошо се занимавам от седем години насам. 
  Когато през 2005 година, написах една малка книжка на име” Горният етаж и  лекомислено я обявих за последна част на трилогия, нямах представа какво ме чака. Не знаех, че това е само върха на нещо скрито дълбоко в мен. През 2008 година от там, от дълбините на въображението ми  изплува, едно дълбоководно чудовище -   хищно, могъщо, апокалиптично; една адска конструкция  от идеи и теории. Кръглата риба. 
  С  Машини за любов историята едновременно свършва и започва. Свършва за човекът, който я е писал и започва за човека, който ще я прочете.
  След почти хиляда страници, десетки герои и сюжетни линии, стотици възможности, между които писателя избира съм сигурен, че литературата е паралелен свят и симулация на Живота.  В тази  симулацията понякога може да срещнем самите себе си.Такива, каквито сме били, или такива, каквито ще бъдем.  Ние, повредените  машини за  любов."

Момчил Николов


Още от автора


Събития

пвсчпсн
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27
28
293031  

» Най-продавани