Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Любовни истории

Любовни истории

Автор: Иво Сиромахов

Художник на корицата: Дамян Дамянов

Дата на издаване:Февруари 2016

ISBN:978-954-28-1991-2

Страници:236

Корична цена:10.9 лв.


Клюки.

Интриги.

Страст.

Изневери.

 

Този сборник съдържа пиесите “Клюки”, “Правителство”, “Български разкази” и “Любовни истории”. Иронични сюжети от  българската действителност, която е поносима само ако я възприемем със смях.

АНИ. От снощи ми е така нервно.

НЕЛИ. Що?

АНИ. Снощи бях на рожден ден на Бобеца. Всички бяха там – Бобеца, Пицата с новото си гадже, Гълъба, Чефо, Цуфи, Динята, Милена малката, Тони... Пихме, пушихме нещо и по едно време дойде Ирина Рижата. Аз още като дойде, разбрах, че ще станат некви простотии. Викам: кой я е канил тая бе? Бобеца вдига рамене. И тая като изпи три водки и като взе да се натиска на Чефо. Викам: Ирино, аре по-кротко, ако обичаш. Да не взема да те заритам тука пред всички.

НЕЛИ. Що бе? Чефо да не ти е гадже?

АНИ. Не ми е гадже. Приятелче ми е. Ама отде накъде неква курва ще ми натиска приятелчетата. И по едно време като се заключиха в банята.

НЕЛИ. Кой бе?

АНИ. Ирина Рижата и Чефо. Аз тропам на вратата – тия не отварят. Викам: кво правите вътре, бе?

НЕЛИ. Мноо ясно – чукат се.

АНИ. И аз тва си помислих и направо побеснях. Викам: Ирино, да излизаш отвътре, че ще ти издера очите, ще ти издера. А оная се хили отвътре. След малко излязоха с некви доволни физиономии, направо щях да повърна. Викам на Чефо: ти си ебати боклука, честно. Да се чукаш с тоя долен парцал.

НЕЛИ. А той кво?

АНИ. Нищо. Хили се. Пихме по още две-три водки и по едно време Ирина Рижата взе да се натиска на Гълъба. Викам: Ирино, аре по-кротко, ако обичаш. Да не взема да те заритам тука пред всички.

НЕЛИ. Що бе? Гълъба да не ти е гадже?

АНИ. Не ми е. Приятелче ми е. Ама отде накъде неква курва ще ми натиска приятелчетата. И по едно време като се заключиха в банята.

НЕЛИ. Кой бе?

АНИ. Ирина Рижата и Гълъба. Аз тропам на вратата – тия не отварят. Викам: кво правите вътре, бе?

НЕЛИ. Мноо ясно – чукат се.

АНИ. И аз тва си помислих и направо побеснях. Викам: Ирино, да излизаш отвътре, че ще ти издера очите, ще ти издера. А оная се хили отвътре. След малко излязоха с некви доволни физиономии, направо щях да повърна. Викам на Гълъба: ти си ебати боклука, честно. Да се чукаш с тоя долен парцал.

НЕЛИ. А той кво?

АНИ. Нищо. Хили се. Пихме по още две-три водки и по едно време Ирина Рижата взе да се натиска на Бобеца. Викам: Ирино, аре по-кротко, ако обичаш. Да не взема да те заритам тука пред всички.

НЕЛИ. Що бе? Бобеца да не ти е гадже?

АНИ. Не ми е. Приятелче ми е. Ама отде накъде неква курва ще ми натиска приятелчетата. И по едно време като се заключиха в банята.

НЕЛИ. Кой бе?

АНИ. Ирина Рижата и Бобеца. Аз тропам на вратата – тия не отварят. Викам: кво правите вътре, бе?

НЕЛИ. Ани, извинявай, ама не си много интелигентна, да не кажа, че си проста. Трети път се повтаря едно и също – некви хора се затварят в банята, а ти още не си разбрала кво правят вътре, та ги и питаш! Не разбра ли, че се чукат?

АНИ. Мноо ясно, че разбрах. Аз да не съм проста! Ма нарочно ги питам, да ги видя кво ше ми отговорят.

НЕЛИ. Е, кво ти отговориха?

АНИ. Нищо.

НЕЛИ. Мноо ясно. Кво очакваш да ти кажат?

АНИ. Викам: Ирино, да излизаш отвътре, че ще ти издера очите, ще ти издера. А оная се хили отвътре. След малко излязоха с некви доволни физиономии, направо щях да повърна. Викам на Бобеца: ти си ебати боклука, честно. Да се чукаш с тоя долен парцал.

НЕЛИ. Начи тва в Германия никога не може да стане. Там сексът по време на купони е строго забранен. Ако в Германия по време на купон някой се заключи в банята да се чука, идват полицаите, разбиват вратата на банята и стрелят на месо. Няма шест-пет.

АНИ. Ми правилно. Аз ако имах оръжие, и аз щях да стрелям на месо. Ма нямам. Пихме по още две-три водки и по едно време Ирина Рижата взе да се натиска на Цуфи.

НЕЛИ. А ти є викаш: Ирино, аре по-кротко, ако обичаш. Да не взема да те заритам тука пред всички.

АНИ. Що бе? Цуфи да не ми е гадже?

НЕЛИ. Не ти е. Приятелче ти е. Ама отде накъде неква курва ще ти натиска приятелчетата. И по едно време като се заключиха в банята.

АНИ. Кой бе?

НЕЛИ. Ирина Рижата и Цуфи. Ти тропаш на вратата – тия не отварят. Викаш: кво правите вътре, бе?

АНИ. Мноо ясно – чукат се.

НЕЛИ. И ти тва си помисли и направо побесня. Викаш: Ирино, да излизаш отвътре, че ще ти издера очите, ще ти издера. А оная се хили отвътре. След малко излизат с некви доволни физиономии, а ти направо щеше да повърнеш. И викаш на Цуфи: ти си ебати боклука, честно. Да се чукаш с тоя долен парцал.

АНИ. А той кво?

НЕЛИ. Нищо. Хили се.

АНИ. Точно така беше! Нели, откъде знаеш, че е било точно така?

НЕЛИ. Ми не знам, просто предполагам.

АНИ. Нели, плашиш ме. Ти си врачка, да знаеш. Не е възможно да знаеш всичко в такива подробности, без да си била там.

НЕЛИ. Явно съм медиум.

Още от автора


Събития

пвсчпсн
     12
3456789
101112
13
141516
17181920212223
24252627282930
31      

» Най-продавани