Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Катя Паскалева. Жените в мен

Катя Паскалева. Жените в мен

Автор: Георги Тошев

Художник на корицата: Дамян Дамянов

Дата на издаване:Декември 2015

ISBN:97895428-1946-2

Страници:208

Корична цена:20 лв.


Близостта с пловдивските художници я вдъхновява и тя хваща четката. Тайно започва да рисува, но категорично отказва да изложи своите картини до края на живота си.

В компанията на художниците Йоан Левиев и Димитър Киров, музиканти от класата на Милчо Левиев често се появява и Георги Божилов-Слона. Катя попада в плен на абстрактните картини на художника. Не след дълго тя се влюбва и в него. Завинаги. Двамата се женят малко преди Катя да завърши ВИТИЗ.                 

Има неща в живота на човек, които просто се случват. Никога не съм мислила, че един мъж, при това женен, с дете, може така да ме впечатли, че да съм готова да го следвам... навсякъде и във всичко!

Когато за първи път среща Катя, Божилов е женен за инженерката Ана, от която има дъщеря. Старият град в Пловдив става свидетел на една бърза и в началото „забранена любов“. 

„Тя е от жените, които те карат да не си даваш сметка за последствията“, казва Слона.

Паскалева споделя, че се влюбва първо в творбите му. При Божилов е различно. Той е изцяло пленен от красотата º: 

„Забелязах я как внимателно наблюдава другите. Как се усмихва... Излъчваше загадъчност... Същевременно беше щура, цветна, но и много притеснителна... Не знам как се случи, но я пожелах.“

Любовта е бурна и изпепеляваща. Георги се разделя с първата си жена, за да се посвети на Катя. За да я промени.                                                   За любовта им се носят легенди. Двамата са обладани от силни чувства. Страстта ги превръща в ненаситни любовници. Няколко месеца се крият. Градската мълва обаче бързо донася пикантни подробности за „неприличната любов“ между актрисата и женения художник. Катя не само обича Слона, но се състезава с него. Във всичко – и в изкуството, и в пиенето, и в купоните. Тя не иска да го дели с друга. Намесва се местната милиция. Поставя ултиматум пред двойката: брак или раздяла!

Катя и Слона се женят през 1967 г.

 

ТЯ е изиграла дивачки и интелигентки,селянки и гражданки,еснафки и клетници,момичета и старици,майки и самотници.

ТЯ обича да влезе в героинята си.И да заживее за дълго с нея.

Царица е на паузите.

Героините ѝ преодоляват границите между страха и страстта.

ТЕ те влюбват.

Катя Паскалева влиза в голямото кино през света на писателя Николай Хайтов.

Съдбата ѝ отрежда да бъде положена до неговия гроб след смъртта ѝ.

Първата ѝ поява на голям екран е в ролята на Найме в„Краят на песента“.Заявка за дълго и плътно присъствие в българското кино.

Лицето ѝ е с„овал на тракийска хубавица“.В очите ѝ грее потаен пламък.Тя успява да въплъти в себе си не само женствеността на българката,но 

и бунта на чувствителността си.Критиците и публиката подминават с мълчание филма.

 

Катя Паскалева е не само ново лице за киното в края нашейсетте години,но и ново дарование,изградено сякаш от противоположни качества.

Едва когато се появява като Мария в„Козият рог“,създаден по „Диви разкази“ на Хайтов,всички съмнения на скептиците се разсейват.

Ражда се истинска кинозвезда.

 

Още от автора


Събития

пвсчпсн
     12
3456789
101112
13
141516
17181920212223
24252627282930
31      

» Най-продавани