Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Измама

Измама

Автор: Мартин Ралчевски

Дата на издаване:Ноември 2013

ISBN:978-954-28-1393-4

Страници:304

Корична цена:14 лв.


Четиригодишната дъщеря на Борис и Кристина пострадва тежко при игра. Необходима е сложна операция. Сумата обаче е твърде висока. Притиснат от спешността на ситуацията Борис избира най-страшното. За да плати операцията той решава да изтъргува живота си!

Красноречиво този прекрасен роман ни разкрива, че човекът изживява и завършва своя път в тъмнина и заблуда тогава, когато е изгубил връзката си с Бога. В същото време ни загатва, че и светостта е част от съвременния свят – тя живее „днес“ и „сега“ и се преоткрива във всекиго, който е съхранил в себе си любовта към ближния и готовността да претърпи докрай житейското страдание.


Новият роман на Мартин Ралчевски е посветен на онези тежки изпитания, които физически и психически съсипват съществуването на всеки, който не е достатъчно силен да се изправи пред тях и да ги превъзмогне. Вдъхновен от истински случай, романът “Измама” е болезнена приказка за един баща, изправен пред най-тежкото предизвикателство в живота си.

Историята започва внезапно, още в началото въвлича в драмата, без предварително да подготви читателя. Дъщеричката на Борис и Кристина, пострадва лошо при игра и загубва подвижността на ръчичката си. Сумата за операция е много голяма и невъзможна за финансовото положение на семейството. Напрежението около тази трагедия отдалечава Борис и Кристина един от друг и прави ежедневието им непоносимо. Всеки по свой собствен начин търси възможност да намерят необходимата сума. Хвърлил вината за инцидента изцяло върху себе си, Борис отива в София и там прегръща най-жестокия избор. Решава да изтъргува живота си като прави сделка с дявола и чрез измама да получи парите, нужни за операцията на дъщеря му.

В книгата е интересно представен, майсторски изграден и образът на отец Васил. Изцяло положителен герой – въплъщение на вярата и праведността, той се опитва безнадеждно да отклони Борис от пътя, който е избрал да извърви до край.

В повествованието са вплетени различни истории – поучителни, тъжни, оптимистични и изпълнени с надежда, свързани с промяната у хората след определен момент, разклонил живота им. У читателя се прокарва заблуда, едно впечатление и надеждност, че може би героят ще промени избора си. Защото понякога жертвите, които трябва да направим може да са напразни...

Удоволствие е да четеш Мартин Ралчевски, макар и на моменти доста да проплакваш, защото както казва Калин Терзийски “тоя чудесен разказвач на тъжни истории”.

Препоръчвам!

Ревю на Петя Райчева

Още от автора


Събития

пвсчпсн
  12345
678910
11
12
13141516171819
20212223242526
2728293031  

» Най-продавани