Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Изгубената империя Атлантида

Изгубената империя Атлантида

Автор: Гавин Менсес

Превод от:английски език

Дата на издаване:Февруари 2012

ISBN:978-954-28-1262-3

Страници:448

Корична цена:18 лв.


В продължение на хилядолетия легендата за Атлантида е грабвала въображението на изследователи, философи, търсачи на съкровища, историци и археолози. Но досега е оставала забулена в мита.

Дълго време завладяващата привлекателност на Изгубения град, описан още преди раждането на Исус най-напред от Платон, е запазена територия на авторите на приключенски книги. Възможно ли е обаче този легендарен град наистина да е съществувал? Ако е така, то какво се е случило с него и какви са неговите тайни? Най-сетне поразителната действителност за величествената слава и за залеза на Атлантида е разкрита с удивителни подробности от историка Гавин Менсес, автор на световния бестселър 1421: Годината, в която Китай откри света.

По следите на доказателства, които го водят по целия свят, Менсес стига до удивителната истина. Като проучва новите геоложки открития, находките от древни корабокрушения, последните разкопани археологически артефакти и най-новите ДНК данни, той прави смайващо откритие: Атлантида не само е съществувала, но е била център на високо развитата минойска цивилизация, истинският размах на която е почти невъобразим. Атлантида е била средище на световна търговска империя, която се простирала от Средиземноморието до Англия и Северна Европа, стигала до Индия и даже до Сверена Америка. В Изгубената империя Атлантида тойсъздава ярък портрет на тази легендарна цивилизация и споделя забележителните си открития, които включват:

Днешното местоположение на Атлантида

Катаклизмът, който през 1500 г. пр. Хр. унищожава цивилизацията на Атлантида

Първото в света дешифриране на езика на Атлантида

Неудържимо завладяваща като препускаща по целия свят авантюра на Индиана Джоунс, Изгубената империя Атлантида е едновременно неустоимо четиво, което ви кара да поглъщате една след друга страниците в търсене на истината, и в същото време тя е революционна творба върху популярната история, която завинаги ще промени схващането ни за миналото.

 

ОТЗИВИ:

 

„Връх на популярната история”

ТАЙМС

 

„Книга, която завладява като приключенски роман”

ДЕЙЛИ МЕЙЛ

 „Живописно и с неизтощима убедителност Гавин Менсес лансира теза, която из основи ще преобрази историята”

НЮ ЙОРК ТАЙМС – КНИГОПИС

 „Подробно проучена..., любопитна и много убедителна теза, изложена ревностно и енергично”

                                         ИВНИНГ СТАНДАРТ

 


Още от HISTORIA INCOGNITA


Събития

пвсчпсн
     12
3456789
10
111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

» Най-продавани