Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Индивидуалният административен акт по АПК

Индивидуалният административен акт по АПК

Автор: проф. д-р Иван Тодоров

Дата на издаване:Януари 2012

ISBN:13:978-954-28-0077-7

Страници:496

Корична цена:25 лв.


Четири неща впечатляват в тази книга.

Първото е, че това е най-пространното изследване на един, колкото значим, толкова и подценяван, проблем от административноправната теория – индивидуалният административен акт. Авторът, един от големите специалисти по административно право у нас, на базата на Административнопроцесуалния кодекс изследва понятието, предмета и метода на правно регулиране, издаването, източниците и правоотношенията при издаване на индивидеалните административни актове. Подробно са разгледани принципите на производство, тенденциите при издаване, съществените нарушения, участниците и възникващите усложнения във връзка с тях. Голямо внимание е обърнато на компетентността на административните органи, началото на производството, преценката за допустимост, споровете за компетентвост, доказателствата и доказателствените средства, сроковете за издаване и т.н.

Второто е пълния справочен апарат. Най-напред книгата впечатлява с изключително подробните бележки под линия – отразени са не само основните световни научни публикации по темата, но е дадена и богата сравнителна практика – наша и чужда.  В края на книгата са дадени Предметен указател на основните термини, разгледани в изследването, Указател на цитираните нормативни актове и Указател на цитираната съдебна практика.

На трето място – прави впечатление изключително луксозното полиграфическо изпълнение.

И на четвърто, но от гледна точка на читателския интерес не на последно място - това е първата книга с USB устройство за пренос на данни.

Флаш паметта съдържа текста на изследването, справочния апарат, изключително бърза търсачка и допълнителни преобразуващи програми.

Още от автора


Събития

пвсчпсн
     12
345
6
789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

» Най-продавани