Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Икономика на Третия райх

Икономика на Третия райх

Автор: Адам Туз

Дата на издаване:Декември 2012

ISBN:978-954-28-0855-8

Страници:658

Корична цена:18 лв.Книгата е исторически разказ за Германия под управлението на Хитлер, разгърнат най-вече от икономическа гледна точка. С проучването на икономическите условия и политиката на времето и на техните последствия Туз представя увлекателна картина на действията и мотивите на Хитлер, давайки ценен принос за по-доброто разбиране на това, което е довело до Втората световна война и Холокоста и как Германия е водила войната. Той проследява влиянието на Хитлер върху германската икономика и политика още от началото на 30-те години. Това са тревожни времена както за националната, така и за глобалната икономика, а Германия носи тежкия товар на репарациите и на международния дълг. Възстановяването след годините на Ваймар е бавно, с огромна безработица. Фюрерът има своите специфични идеи за възход. Разказът и коментарите на Туз за подходите на Хитлер е извънредно интересен.

Адам Туз (1967) е британски историк и преподавател  в катедрата по Съвременна европейска икономическа история на Университета в Кеймбридж.  През 2002 г. е награден с Philip Leverhulme за съвременна история, а през 2006 г. с Wolfson History Prize. От лятото на 2010 г. е професор по история в Университета в Йейл.

 

„Туз е създал най-поразителната история на германската стратегия във Втората световна война, с която разполагаме. Това е необикновено постижение и то поставя Туз наистина в най-отбраната компания на историците... Туз е създал най-поразителната история на германската стратегия във Втората световна война, с която разполагаме; дава ни шедьовър, на който хората ще четат и ще му се възхищават и който ще вдъхновява мнозина за много години напред.“

Никълъс Старгард, History Today

„Едно от многото достойнства, демонстрирани от Адам Туз във „Икономика на Третия райх“ е това, че той може да пише за тази трудна материя с авторитет, дори когато обяснява техническите характеристики на бомбардировачите и на бойните кораби. Два необичайни въпроса витаят в неговата хроника: как Германия е успяла да издържи толкова дълго преди разгрома през 1945 г., и как под управлението на Хитлер тя изобщо си е мислела, че би могла да постигне върховно господство?

Норман Стоун, The Wall Street Journal

„Буквално всяка страница на неговата книга съдържа нещо ново и провокиращо мисълта, превръщащо цялото в едно впечатляващо постижение, в което оригиналното научно изследване е комбинирано с критичното и педантично проучване на огромна литература, която явно е узряла за подобно пре-изследване.

Майкъл Бърли, The Sunday Times (London)Събития

пвсчпсн
1234567
891011121314
15161718192021
22232425
26
2728
2930     

» Най-продавани