Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Игрален дом

Игрален дом

Автор: Даина Чавиано

Преводач: Екатерина Бобева

Превод от:испански език

Дата на издаване:Октомври 2013

ISBN:978-954-28-1366-8

Страници:136

Корична цена:10 лв.


Игрален доме еротичен роман, в който плътското и фантастичното вървят ръка за ръка. Даина Чавиано се потапя в света на афрокубинските богове и ни представя един ужасяващо перверзен роман, чието действие се развива около 1988 г.

Следвайки инструкциите на своя любим, Гая се озовава в  парк с мистериозна жена. Тя я отвежда в луксозна къща, където всичко непрестанно се променя. Въпреки тревогите, които кратката среща оставя у нея, младата жена се връща отново в парка, за да потърси обяснения за феномените, които се случват около нея. Инстинктите ѝ подсказват, че отговорът на загадката може би се намира в къщата. Там героинята преминава през  ужасяващи и сюреалистични  еротични преживявания, които я довеждат до неочаквани открития за нея самата. Забранени церемонии, чудовищни стаи, богове в телата на хора и хора с тела на богове: нищо не е сигурно в това свръхестествено измерение.

Отклониха се към растителния лабиринт, когатовратата вече оставаше на двайсетина крачки. Сега трябваше да вървят по лъкатушещия път,който обикаляше къщата, превръщайки я в център на онази кабалистична игра. Точно на един завой се издигаше памуково дърво, заобиколено от храсти, които скриваха къщата от поглед. Когато стигнаха там, мъжът вдигна полата й и свали бельото й. Тя поиска да вдигне парчето плат, но той вкара пръст между бедрата й и я принуди да го следва. Почувства, че неудържимо се овлажнява. Подчини се без съпротива, въпреки че не беше сигурна дали лудорията на любовника й ще свърши в края на лабиринта.

При всички положения се остави да бъде направлявана от онзи пръст, който я водеше като нишка на Ариадна, изпълнена с удоволствие в свежестта на бриза, който минаваше през полуотворените й уста. Полъхът на зефира стигна до яйчниците й, насищайки ги с аромат на рози.

Опита се да се успокои, като си мислеше,че щом е могла да живее толкова години в затворено феодално имение, ще се приспособи и към този експеримент. Съпротивата, за момента, трябваше да бъде тайна. Нали на това я бяха научили? В родината йправилата на играта бяха такива: прикривай, лъжи, преструвай се... За това не можеше да се направи нищо. Най-добре щеше да бъде да се преструва и да следва течението на цялата тази лудост. В края на краищатаКуба беше също един огромен игрален дом, където нямаше смисъл да пита, защото никога нямаше да получи истинския отговор.

 

След невероятната смес от мистика, фантазия и карма в романа “ Затворена котка”, Даина Чавиано ни представя следващата си книга “Игрален дом”, която е и втората от поредицата “Тайните на Хавана”. За разлика от “Затворена котка”, “Игрален дом” е много по-еротична книга, чиято история разкрива няколко паралелни реалности, преминаващи през съзнанието на героинята.

След смъртта на своя любовник, младата Гая изпада в депресия, не проявява никакво желание за плътски удоволствия и срещи с мъже. Самата тя започва да подозира, че е изгубила сексуалния си интерес. Това става причина за запознанството й с тайнствен мъж, заради който, незнайно как се среща с още по-загадъчна жена, която я отвежда в странна къща, където нищо не е така както изглежда. Вътре в къщата времето е спряло за външния свят. Там Гая се сблъсква със своите най-големи фантазии и сексуални страхове, среща се със странни същества, приличащи хем на богове, хем на хора, преминава през най-различни еротични изживявания и забранени церемонии и всичко това толкова е обърква, че тя губи представа за времето и пространството. Не може да си обясни дали сънува, дали е била дрогирана или всичко е вследствие на някаква хипноза. Връщайки се в къщата отново и отново за да търси отговори, тя достига до неочаквани открития за себе си, но най-странното от всичко е кой е тайнственият мъж и каква е ролята му в живота й.

Даина Чавиано е от онези автори, които знаят как да си играят с думите. За секунди може да заблуди читателя, да го откъсне от основната сюжетна линия, запращайки го в други действителни или фантастични измерения на словото, с различни смислови връзки, а после с лекота да го върне обратно. Метафорите в текста са използвани прецизно и внимателно, което прави историята приятна и завладяваща за всички читатели, които обичат сериозната литература.

“Игрален дом” е тайнствен и интригуващ роман, който отвежда до пределите на сюрреалистични измерения. Книга, изпълнена с фантазия, предизвикателни усeщания и еротични подробности - като една метафора на подсъзнателния свят.

Препоръчвам Ви!

Още от ТРИЛОГИЯ *ТАЙНИТЕ НА ХАВАНА*

Още от автора


Събития

пвсчпсн
    123
45678910
11121314151617
1819202122
23
24
25262728293031

» Най-продавани