Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Хайде всички да убием Констанс

Хайде всички да убием Констанс

Автор: Рей Бредбъри

Преводач: Деян Кючуков

Превод от:английски език

Дата на издаване:Декември 2013

ISBN:978-954-28-1430-6

Страници:172

Корична цена:10 лв.


„Призрачна история за убийства и за стария Холивуд,
написана в несравнимата, спираща дъха проза на Бредбъри…
Това не е обичайното криминале.”

Питсбърг Поуст-Газет

 

В една бурна вечер през миналия век, неназован писател в град Венис, Калифорния, чува бясно блъскане по вратата на крайбрежното си бунгало и отваря, за да пусне в живота си Констанс Ратиган. Застаряващата, някога бляскава холивудска звезда Констанс бяга в ужас от нещо, което не смее дори да назове – и изчезва също така внезапно, както се е появила, оставяйки на разказвача две зловещи книги – указатели с имената на хора от Меката на киното, които вече са умрели или предстои да умрат, сред които и нейното собствено. Така започва една одисея, колкото мрачна, толкова и увлекателна, през която авторът се отправя заедно със сприхавия си приятел Кръмли и неговата стара таратайка да рови из пепелта на един отминал Холивуд – гробище на призраци и тайни, в което зад всеки ъгъл дебнат мрачни светилища и разбити мечти… а нерядко и самата смърт.


Ревю от Петя Райчева

Провокираща, вдъхновяваща и обсебваща до самозаблуда е прозата на Бредбъри. Сега е пред нас с една загадъчна, емоционална и ужасяваща история – криминална, фантастична и достатъчно хумористична за да направи пътуването по страниците вълнуващо и незабравимо.

„Хайде всички да убием Констанс” – това е името на книгата. Но коя е Констанс Ратиган? – тайнствена жена, която излиза от вълните и носи греховете, спомените и бъдещите си последствия. Многолика красавица, богиня и актриса, преминала през сърцата на много мъже и посяла там страст и омраза. Разтворена в множеството си роли и образи, актрисата бяга от нещо, от което е изплашена до неузнаваемост. Писател без име, който е гласът на историята, тръгва да я спасява, придружен от негов приятел. Те се водят от мистериозен списък с имена, оставен им от самата Констанс и се спускат в разследване, което се оказва доста по-необичайно от необичайното.

„Хайде всички да убием Констанс” е книга, която се чете на един дъх и държи не само в напрежение, но и в настроение. Авторът на „Вино от глухарчета”, извинявайте, но така съм си го запомнила, просто знае как да вкара допълнителен градус в аперитива и с опияняващия, главозамайващ разказ за актрисата, която година след година се е погребвала – роля след роля, име след име, лице или маска – да ни каже някои простички истини.

Констанс е тук, Констанс е там, Констанс е навсякъде по страниците на тази книга и чака да разкрие страховете си!

Препоръчвам горещо на всички читатели!

Още от автора


Събития

пвсчпсн
12345
6
7
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

» Най-продавани