Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Дневникът на Мишо

Дневникът на Мишо

Автори: Антон Бухалов , Станислав Коен

ДИЗАЙН НА КОРИЦА: Фиделия Косева

Дата на издаване:Ноември 2016

ISBN:978-954-28-2193-9

Страници:208

Корична цена:10 лв.


Чудиш ли се какво се случва в главата на Мишо от „Не така, брат”? Искаш ли да разбереш най-срамните и най-комичните му истории? А именно онези случки, които са толкова нелепи, че той не би ги е споделил даже с брат си Дидо. Случки, които никой все още не е виждал или чувал.

Не вярваш, че един гениален нърд като Мишо е правил адски много луди неща, като да тича гол през коридорите на училище или да забие момиче на купон, докато ѝ говори за растения?

Освен всички безумно смешни и абсурдни истории, в дневникът на Мишо ще срещнеш и останали герои от сериала „Не така, брат!” – Дидо, Виктория, Беатрис и Дочев. Ще разбереш колко различни приложения имат презервативите, както и десетте стратегии на Дидо за успешна свалка с момиче.

Единственото доказателство за всички тези истории е тук, на страниците на тайния му дневник. Една книга, която е написана с идеята никога да не бъде прочетена… и въпреки това, ти я държиш в ръце.

Освен като трагично-комедийно четиво, „Дневникът на Мишо” може да се използва и като учебник по непрецаквизъм –науката за това, какво не трябва да правиш в живота.

Така или иначе, Мишо се сблъсква със същите проблеми като твоите, така че по-добре да се учиш от неговите грешки, вместо да ги правиш на своя глава, нали?

 

ПРОБЛЕМЪТ С ХЕЛОУИН

Много пъти съм искал да отида на хелоуинско парти. Или на каквото и да е парти. Честно казано, обикновено разбирах, че е имало някакво интересно събитие, няколко дни по-късно – от снимките в нета или пък от подочутите разговори по коридорите в даскало. Кой знае защо, никой не ме канеше, докато не станахме приятели с Виктория. Малко беше странно, но в очите на момчетата, ако викнеха мен, увеличаваха шансовете си и тя да дойде. Момичетата пък искаха да са си близки, т.е. по най-елементарна логика търсеха и моето приятелство.

През последните години имам чувството, че Хелоуин става все по-голям празник – вече за партитата по това време се говори повече, отколкото за тези на Нова година. Не че и там са ме канили де. Обикновено на 31 декември си правя списък с любими филми и ползвам факта, че има по-малко хора в мрежата, за да си ги насвалям. Малко ми пречат всички тези викове и пиратки от всяка тераса, но пък нали затова са измислени слушалките.

Както и да е – този Хелоуин се очертаваше да бъда сред почетните гости на едно от най-големите събития в цялото даскало. Сестрите Келевски, близначките от съседния клас, за поредна година правеха огромно парти по случай празника в къщата си на три етажа в „Лозенец“. Само бях чувал какво се случва там – Вики ми каза да си го представя като нещо средно между „Великият Гетсби“ и „Проектът Х“. Щяха да бъдат всички готини хора… и аз. И, естествено, се очакваше да сме с уникални костюми.

За съжаление, нямаше да е костюм с любимите ми аниме и комиксови герои, но пък Виктория ми каза, че мога да дойда облечен както искам, което ми развързваше ръцете за експерименти. Даже прекалено. Другата притеснителна част беше, че Вики ми показа тоалета си. Беше нещо средно между зайче от „Плейбой“ и коте от немско телевизионно шоу. Тя също не беше сигурна какво животно е точно, но ѝ харесваше. Не мога да си кривя душата – изглеждаше уникално в това екипче. Проблемът беше, че всички останали щяха да я гледат цяла вечер, а съответно и мен покрай нея. Трябваше да измисля как да не седя нелепо на нейния фон. Някак си исках тоалет, който хем да е достатъчно готин, хем да ми добавя известна доза загадъчност. Исках да е нещо разпознаваемо, но и героично. Нещо култово. Нещо с маска. Например Зоро. Или някой от „Костенурките нинджа“.

Основен фактор обаче се оказа липсата на кеш. През последните седмици започнах да затъвам все повече и повече финансово – съветите на Дидо ми идваха в повече, плюс това напоследък той все по-често настояваше да му плащам „напред“ за евентуални проблеми, с които ще се сблъскам някой ден, а за всеки актуален въпрос искаше бонуси. Няколко несполуки с таксита и глоба за гасене на Вечния огън, във финансово отношение, както казваха големите, ме върнаха в първи клас. Общо взето, разполагах с пари колкото да си платя метрото до партито.

Тогава ме осени гениална идея – да използвам подръчни средства и да се маскирам като Жокера, злодея от „Батман“. Все пак това е една от най-запомнящите се роли на Хийт Леджър, също така и един от най-лесните костюми за имитация – просто трябваше да открадна лилаво сако от гардероба на баща ми, да го съчетая със зелената риза и жълтата вратовръзка на майка ми и да си намажа лицето с боя. Последното се оказа истинско предизвикателство. Специалните бои са доста над бюджета ми, затова заложих на водни боички – струваха стотинки, пък и акварелът нямаше с какво толкова да навреди на кожата ми.

 


Събития

пвсчпсн
  12345
678910
11
12
13141516171819
20212223242526
2728293031  

» Най-продавани