Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

DARKMARKET: Как хакерите станаха новата мафия

DARKMARKET: Как хакерите станаха новата мафия

Автор: Миша Глени

Дата на издаване:Февруари 2012

ISBN:978-954-28-1053-7

Страници:0

Корична цена:15 лв.


Превод: Александър Николов

Предимствата на живота в дигитално, глобализирано общество са огромни, но такива са и опасностите

Миша Глени е изтъкнат журналист и историк. Като кореспондент в Централна Европа, първо на „Guardian”, а после на БиБиСи, той отразява падането на комунизма и войните в бивша Югославия. Спечелил е няколко големи награди за трудовете си, между които Sony Gold Award за извънреден принос към електронните медии. Автор на четири книги, сред които и прочутата „Макмафия”. Често е консултиран от американското и европейските правителства по важни политически проблеми и от три години ръководи НПО, което подпомага помирението в Сърбия, Македония и Косово.
Понастоящем живее в Лондон. Тази извънредно силна книга разследва сенчестия свят на съвременната престъпност, за това как той не познава граници и колко трудно е да се борим с него. "DarkMarket", подобно на „Макмафия”- книгата на Глени за международната мафия- показва колко кардинално ни липсват общи наднационални механизми, нужни за борба с киберпрестъпността и е едно базисно четиво за всеки, който иска да разбере света, в който живеем.

Роберто Савиано

Светът се превърна в кошмар за органите на реда и мечта за всеки престъпник. Ние банкираме онлайн, пазаруваме онлайн, работим и живеем онлайн. Но дали институциите, които ни пазят на улицата, са се научили да ни защитават в разцъфтелия дигитален свят? Дали сме станали безучастни към личната си сигурност, докато споделяме своите мисли и убеждения, а също и детайлите от личния си живот с хора, които са готови да ни ги отмъкнат?
В тази великолепна и завладяваща книга, Миша Глени, авторът на световния бестселър „Макмафия” разследва трите фундаментални заплахи, пред които сме изправени през ХХІ век: киберпрестъпността, кибервойната и кибериндустриалния шпионаж. Правителствата и частният сектор губят милиарди долари ежегодно в борба с непрестанно променящ се, често невидим, често пъти свръхинтелигентен нов вид престъпници: хакерите.

Глени е пропътувал и пребродил целия свят. Като разследва възхода и падението на криминалния уебсайт DarkMarket, той разкрива изключително ярки, стряскащи и познавателни истории. Независимо дали става дума за JiLsi или Matrix, Iceman, Master Splyntr или Lord Cyric, или пък за детектив сержант Крис Доусън или агент Кийт Мъларски в Питсбърг, Глени проследява и интервюира всичките участници-престъпниците, гийковете, полицаите, експертите по сигурността и жертвите- и поставя всеки и всичко в едно ново русло на политиката, икономиката и историята.

За книгата:

"Резултатът е просто непостижим. DarkMarket е влиятелна и напълно завладяваща книга. Трябва да бъде прочетена от всеки, който използва компютър: най-съществената книга за престъпността на нашето време.”

„Подобен на журналистически Индиана Джоунс той пропътува света в търсене на плячката си, като демонстрира междувременно впечатляваща издръжливост, интелектуална дързост и физическа храброст...Това е най-важната книга на годината до момента, извън художествената литература- версия за организираната престъпност на „Нацията на бързото хранене”

Mail on Sunday

„Това е едно от най-добрите произведения на нашето време, извън жанра на художествената литература. Плод на детайлно разследване и подробен разказ, то е крайно отрезвяващо, но е и пълно с екзотични места, зашеметяващи факти, невероятно брутални действия и ярки, макар и смъртноопасни персонажи....Всеки, който има и най-малък интерес относно законите, по които се движи светът, трябва да прочете тази книга.”

  Това е значителна, достойна книга, написана от истински журналист, който е пропътувал света и нанася кроше на босовете на световната престъпност...трудно, но завладяващо четиво...Трябва да я прочетете!”

Literary ReviewОще от ВОЙНИ И ВЛАСТ

Още от автора


Събития

пвсчпсн
     12
3456789
1011121314
15
16
17181920212223
24252627282930
31      

» Най-продавани