Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Българ. Книга-игра 3. Междузвезден унищожител

Българ. Книга-игра 3. Междузвезден унищожител

Автори: Неделчо Богданов , Ал Торо

Художник на корицата: Васил Богданов

Дата на издаване:Юни 2016

ISBN:978-954-28-2081-9

Страници:208

Корична цена:13.9 лв.


Главният герой в тази книга продължаваш да си ТИ!

Вече си се сблъсквал с пирати, прабългари, извънземни, гангстери и индианци! Спасявал си света цели два пъти. (Ако не си, веднага можеш да поправиш тази грешка с прочитането на първите две книги-игри „Българ”.)

Сега, когато Несебър е в безопасност, а Земята си пътува кротко и необезпокоявано по своята орбита, е време да издигнем приключението на по-високо ниво. Към последната граница - Космосa!

Слънчевата система е заплашена от тайнствен Маскиран злодей и само екипажът на „Хилядолетният гларус” може да я спаси!

Присъедини се към Българ и компания и се впусни в приключение сред звездите. И внимавай – в Космоса никой не може да чуе как се смееш.

Четенето на тази книга-игра е на твоя отговорност. Не чети тази книга, ако си алергичен към чувство за хумор, абсурдни приключения или изненадващи обрати.

 

 

Въведение

 

 

Несебър, 2016 г.

 

Вдишваш свежия морски въздух и притваряш очи в миг на блаженство, набързо прекъснат от нахален продавач на царевица. Несебър си е същият като миналото лято. По павираната уличка влачат джапанки зачервени туристи, нашарени с временни татуировки и окичени с евтини сувенири от камъчета и миди. Няколко хлапета кръжат с дистанционно управлявано хеликоптерче около проскубана котка, която само ги наблюдава отегчено.

Ти обаче нямаш търпение да се видиш с Баба Кукуруз и забързваш към къщата й в Стария град. Още преди да си почукал, вратата се отваря, а от малките колонки до пантите й прозвучава “мистериозно_проскърцване.mp3”. Заварваш баба ти да се кара на ниско човече с уши като водни лилии и същия цвят на кожата. След минута хокане и заръки най-сетне го отпраща, цъкайки с език.

– Гого, добре дошъл! – казва тя с пискливия си глас, без да се обръща. – Усетих присъствието ти.

– Знам, че си ме видяла на камерата на домофона, бабо – отвръщаш и сваляш раницата си. – Кой беше този?

– А, хванах си един младеж да ми чиракува, ама не му увира главата. Граматиката не е научил още, аз съм тръгнала магия да му обяснявам… Ама остави го, с теб имаме по-важна работа!

– Еха! Нека позная, Несебър отново е в опасност? Да не би да е пак някой зъл пират или откачен доктор като в предните две книги?

Баба Кукуруз си сипва чаша чай и пуска драматична музика.

– По-лошо, Гого, надвиснала е заплаха над цялата Галактика! Получих зов за помощ от Марс на електронната си поща и май не е спам. Трябва веднага да провериш какво се е случило и да се върнеш да ми кажеш, тогава ще говорим.

– А някой вълшебен предмет няма ли да ми дадеш? – питаш ти с надежда.

– Ето ти тоя магически амулет, правен е от първородна русалка на осемнадесетия й рожден ден по време на слънчево затъмнение. Докато го носиш, никаква беда не може да тe сполети!

Тя ти подава малка морска звезда, залепена с каноконлит върху рапан.

– Ама, бабо, тези ги видях да ги продават за два лева на сергията до автогарата. И как въобще ще стигна до Марс?!

– Синко, няма да се притесняваш, за всичко съм помислила! Вчера говорих с Капитана, платих му два милиона да купи от Джъмбонай-добрия космически кораб и да те закара до там.Събития

пвсчпсн
     12
3456789
101112
13
141516
17181920212223
24252627282930
31      

» Най-продавани