Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Алилуя

Алилуя

Автори: Йохана Алба , Ян Корин

Преводач: Алеко Дянков

Превод от:немски език

Дата на издаване:Май 2013

ISBN:978-954-28-1319-4

Страници:340

Корична цена:13 лв.


Католическата църква от няколко години има нов Папа - Петър II. За разлика от предшествениците си той е непринуден, ценящ добрата храна, хубавото кафе, сладкишите и най-вече италианския футбол. От време на време се измъква от Ватикана и от строгата си икономка, монахинята Имакулата, яхва "Веспата" си и отива да вечеря в любимата си тратория. Идилията се допълва от млада контеса в ролята на ПиАр на Ватикана и от млад францискански монах - личният секретар на Папата.

В навечерието на църковен празник обаче тази идилия е разрушена. Кардинал Ротондо, приятел на Папата от младини, става жертва на атентат, при който мраморен ангел от една църква пада на главата му. Папата и двамата му сътрудници се втурват в издирване на извършителя, тъй като следващата набелязана жертва е самият Свети отец.

Йохана Алба и Ян Хорин - изкуствоведка и историк - са написали великолепно криминале. Действието се развива в рамките на една седмица, разказът е сбит, без излишни детайли и лирически отклонения. Верни на характера на своя главен герой, авторите се потапят в атмосферата на Рим и представят Ватикана и църквата в една нова светлина, с много чувство за хумор. И за разлика от много други произведения в жанра, при които финалът е предизвестен на втората трета от книгата, тук напрежението държи читателя до последния момент.
Алеко Дянков

 

Такъв папа светът не е виждал. Петър ІІ не само обича виното, кафето и футбола, но и с удоволствие се разхожда из града, възседнал своята Веспа. За голяма мъка на набожната си икономка, сестра Имакулата. Но за жалост Петър ІІ отскоро има сериозни тревоги. Най-близкият му довереник, кардинал Ротондо, внезапно става жертва на мистериозно покушение, един ангел пада, Мадоната плаче и кървав надпис оповестява края на дните. Зад Божественото наказание обаче Петър надушва съвсем земно престъпление. С римско чувство за хумор и с Божията помощ той започва свое разследване, но му остава малко време. Папата предусеща кой ще е следващата жертва – лично Негово светейшество.

 

 

 Събития

пвсчпсн
     12
345
6
789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

» Най-продавани