Справочен и правен софтуер Издателство Е-Книжарница Проекти и обучения

Книги

Поредици

Автори

E-Книги

Ако животът ти поднесе лимон, попитай за сол и текила

Ако животът ти поднесе лимон, попитай за сол и текила

Автор: Соня Краус

Преводач: Величка Стефанова

Превод от:немски език

Дата на издаване:Октомври 2013

ISBN:978-954-28-1389-7

Страници:340

Корична цена:14 лв.


Стратегията на едно "момиче на късмета" за преодоляване на трудностите.

Имам суперновина за вас: Ако четете тези редове, значи с голяма доза сигурност смея да предположа, че сте сред живите. Ура! Поздравявам ви най-сърдечно! Защото в такъв случай имате всички възможности да се запътите в желаната посока, към оптималния вариант, да определите от какво да се състои коктейлът на вашия живот и доколко опияняващ да е той. Но преди да пристъпим към забъркването на питието на нашите мечти, трябва да поразчистим. Може би отдавна не сме надниквали в някои ъгли на нашия малък бар, наречен живот, и там се е образувал дебел слой прах, а стените са украсени с паяжини. Някои неща в шкафа с храните може би отдавна са с изтекъл срок на годност. Но все едно как изглежда нашето битие в момента - има куп неща, които можем да направим, за да водим живот от класа лукс. Като казвам лукс, нямам предвид шампанско нонстоп и петзвезден декаданс, а това, което лично нас ни прави щастливи. Защото то е истинският лукс, а той не е непостижим…

Нашата „голяма любов” току-що се е влюбила в друг или друга? Шефът отново ни мъмри? А последната изравнителна сметка за парното би ни стигнала за почивка на Карибите? По дяволите, животът понякога е кисел като лимон. Проблемите сякаш залепват за нас като лейкопласт, а щастливите мигове се изпаряват по-бързо и от най-силния алкохол. Край на всичко това! В ръцете си държите книга с изпробвани рецепти и забавни житейски истории, от която ще изпитате продължително опиянение - и то без махмурлук. Мотото на авторката е: „Животът е като коктейл-бар! Макар понякога да предлага само кисело, от него може да се забърка и нещо вкусно.”


Някои отзиви за първите й две книги:


Сякаш бъбриш с най-добрата си приятелка.

БИЛД

 

Четиво, което пристрастява.

ДИ АКТУЕЛЕ

 

В типичния стил на Краус: дръзко и с намигване.

ГЛЕЙМЪР


 

 


Ето най-после една книга с изпробвани рецепти за живота, която разкрива не само тайните на успеха и доброто настроение, но е и адски зареждаща.

Съставките на книгата са: психология в умерено количество, забавни житейски поучителни истории, хумор като подправка и оптимизъм на поразия – едно добро лекарство срещу проблемите. Разбира се, никой не обича да изпада в трудности и спънки, ама знае ли човек какви изпитания му е приготвил животът. Е, една солидна доза позитивизъм никога не е излишна, просто за профилактика.

Соня Краус е фотомодел и телевизионен водещ. С настоящата книга тя ни споделя как е успяла да направи кариерата си, въпреки проблемите, трудностите и спънките. Тайната е винаги в доброто настроение. Още от малка животът и е предоставил достатъчно кисели моменти, с които не всеки има намерение да живее вечно. Затова, ако животът ти поднесе лимон, попитай за сол и текила! Не е нужно да пиеш алкохол, ако по принцип не пиеш, това е просто една метафора и в допълнение авторката се е научила да живее под мотото “ Животът е като коктейл бар”. А как точно?

Книгата е един своеобразен рецептурник за успех и добро настроение, няма значение от къде започваш да я четеш, все се достига до едни и същи изводи. Застъпени са много личностни въпроси, за които хората постоянно търсят отговори. Като начало ви посрещат мислите в розово. Ами розовият цвят си е цяла житейска философия, после мечтаната работа, мечтите в реалността, любовта и ето – съставките на желания живот!“ Не е достатъчно да мечтаем. Трябва да проявяваме активност и да не отстъпваме, ако искаме да осъществим мечтите си” – да, това всеки го знае, но малко го осъзнават. Тази книга не е като да четеш просто психология, тук съветите са представени като заключения, подкрепени със случки от личния живот на авторката. Преживяванията й са разказани толкова цветущо и увлекателно, на моменти могат да те натъжат или да те накарат да се разсмееш, но накрая въздъхваш и си казваш “Да, аз мога това и това...”

Като прочетеш съветите на Соня Краус, задължително ще имаш чувството, че няма нищо невъзможно, че можеш да постигнеш всичко което пожелаеш, че нищо не е толкова трудно колкото изглежда! Въздейства адски зареждащо!

Затова, ако животът ви поднесе лимон, просто прочетете тази книга!

Препоръчвам!


Събития

пвсчпсн
     12
3456789
10111213141516
1718192021
22
23
242526272829 

» Най-продавани